Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhuriyet Gazetesi yönetimi geri adım attı, sekiz çalışan işlerine dönecek – Gazete yönetimi: “Gereksiz söylemler ve iş barışını bozacak toplantılara son verilmeli”

Cumhuriyet gazetesi yönetimi, sekiz çalışanın işten çıkarılmasına yönelik kararın durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada, “İş barışının sağlanması en önemli konudur. Bu karardan sonra, gereksiz söylemler, konu üzerine yazılar, mesaj göndermeler, dedikodular ve iş barışını bozacak toplantılara son verilmesi gerekmektedir” denilmesi dikkat çekti. Aykut Küçükkaya’nın istifasının ardından Genel Yayın Yönetmenliği’ne vekaleten Arif Kızılyalın getirildi.

Yönetimden çalışanlara: “Gereksiz söylemler, dedikodular ve iş barışını bozacak toplantılara son verilmeli”

Cumhuriyet gazetesinde sekiz çalışanın işten çıkarılmasıyla başlayan krizde yönetim geri adım attı.

Gazete yönetimi sekiz çalışanın işten çıkarılmasına yönelik kararın durdurulduğunu açıkladı.  

Ancak çalışanlara sert bir uyarı geldi.

Gazetenin bugünkü (6 Aralık) açıklamasında “Sekiz çalışanımızla iş akdinin feshi nedeniyle ilgili karar durdurulmuştur. Arkadaşlarımız gazetemizde çalışmalarına devam edebileceklerdir. İş barışının sağlanması en önemli konudur. Bu karardan sonra, gereksiz söylemler, konu üzerine yazılar, mesaj göndermeler, dedikodular ve iş barışını bozacak toplantılara son verilmesi gerekmektedir” denildi.

Arif Kızılyalın vekaleten Genel Yayın Yönetmeni   

Aykut Küçükkaya’nın istifasıyla boşalan Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna ise vekaleten Arif Kızılyalın atandı.

Künyede Yazı İşleri Müdürü olarak İklim Öngel ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak ise Hakan Akarsu’nun isimleri yer aldı.

Ne olmuştu?

Alev Coşkun’un başkanlığındaki Cumhuriyet Vakfı, 29 Kasım’da, Yazı İşleri Müdürü Olcay Büyüktaş Akça, Spor Müdürü Sami Gürel, Düzeltme Servisi Şefi Rüya Özalkan, Cumhuriyet Pazar Sorumlusu Hilal Köse, muhabirler Tuğba Özer, Ece Piroğlu, foto muhabiri Vedat Arık ile arşivde çalışan Mahmut Gündüz’ü işten çıkarmıştı. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), 30 Kasım’da “Cumhuriyet gazetesinde sekiz gazetecinin işten atılması sendikal örgütlülüğümüze yönelik bir hamledir” diyerek işten çıkarılan gazetecilerin işe geri alınması için gazetenin İstanbul-Şişli’deki binası önünde açıklamada bulunmuştu.

Bu eyleme katılan ve çalışanların işe iadesini yazılı olarak talep eden Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, 2 Aralık’ta Vakıf yönetimince görevden alınmış ve yayın baş danışmanlığa atanmıştı.

Küçükkaya, bu karar üzerine 3 Aralık’ta istifa etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.