Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Serhat Güvenç: “Yeni yılda Ukrayna ile Rusya arasında çatışma çıkabilir”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün (7 Aralık) video konferans yöntemi ile bir araya gelecek. Görüşmenin TSİ 18:00’de başlaması ve masadaki en önemli sorunun Ukrayna krizi olması bekleniyor. Batı medyasında çıkan haberlerde de Rusya’nın 2022 yılının başlarında Ukrayna’yı işgal edebileceği iddia ediliyor. Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Güvenç ile bugünkü görüşmeden neler çıkabileceğini ve bölgedeki sıcak savaş ihtimalini konuştuk. Güvenç bölgede yeni yıla yaklaştıkça bir sıcak çatışma ihtimalinin olacağı fakat sıcak çatışma halinde NATO ya da ABD’nin Ukrayna için savaşmayacağı görüşünde.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.