Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’in ekonomik modeli nedir? Türkiye’ye uyarlanabilir mi? – Doç. Dr. Ceren Ergenç ile söyleşi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uygulanacak yeni ekonomi politikalarının başarısından şüphe eden partidaşlarına “Çin de böyle büyümüş” dediğine dair haberlerin ardından dillerden düşmeyen “Çin’in ekonomik modeli”ni, Liverpool Üniversitesi’nin Çin’deki kampüsünde Çin Çalışmaları bölümünde görev yapan siyasetbilimci Doç. Dr. Ceren Ergenç‘e sorduk: Çin modeli dendiğinde herkes aynı şeyi mi anlıyor? Çin’in hangi dönemde hangi modeli neden uygulamış, hangisinden başarılı sonuç almış, hangisini uygulamaktan vazgeçmiş? Bunlardan herhangi biri bugün Türkiye’ye uyarlanabilir mi? Çin’in ekonomik büyüme modeline dair güncel tartışmaya ışık tutacak bir yayın

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.