Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında son hafta heyecanı devam ediyor: Xavier Hernandez’in Barcelona’sı Bayern Münih deplasmanında tur arayacak

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında son hafta heyecanı, bugün (8 Aralık) dört grupta oynanacak sekiz karşılaşma ile devam edecek. Günün öne çıkan maçında Bayern Münih ile Barcelona, Allianz Arena’da kozlarını paylaşacak. Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak karşılaşma, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak.

Bayern Münih’in konuğu Barcelona

Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu’nun altıncı hafta maçında Barcelona ile kozlarını paylaşacak. Allianz Arena’da oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak. Mücadeleyi, Romanya Futbol Federasyonu’ndan Ovidiu Hațegan yönetecek.

Bayern Münih, prestij için sahada

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda oynadığı beş maçı da kazanan Bayern Münih, Barcelona karşısına prestij için çıkacak. Almanya temsilcisi, grubunda oynadığı karşılaşmalarda rakip filelere toplam 19 gol atarken kalesinde ise yalnızca üç gol gördü. 

Bayern Münih, Barcelona’yı yenerek taraftarlarına üç puan hediye etmek istiyor. Almanya temsilcisi, rakibi ile oynadığı son üç Şampiyonlar Ligi maçını da kazanmayı başardı. Öte yandan Bayern Münih, sahasında oynadığı son 11 Şampiyonlar Ligi maçında iki ve üzerinde gol sevinci yaşadı. Julian Nagelsmann’ın ise bu maçtaki en büyük kozu Robert Lewandowski olacak. Ballon d’Or (Altın Top) ödülünü Lionel Messi’ye kaptıran Polonyalı yıldız, grup aşamasında şu ana kadar dokuz kez fileleri sarstı. OPTA verilerine göre Lewandowski, Barcelona’ya da gol atması durumunda grup aşamalarında birden fazla sezonda 10 ve üzeri gole ulaşan tarihteki ilk oyuncu olacak. 

Barcelona’da tek hedef galibiyet

Ronald Koeman yönetiminde UEFA Şampiyonlar Ligi macerasına başlayan Barcelona, oynadığı dört maçta iki galibiyet ve iki mağlubiyet aldı. Devler Ligi’nde alınan kötü sonuçların yanı sıra İspanya LaLiga’da da tarihinin en kötü günlerinden geçen Barcelona’da Koeman’ın görevine son verildi. Katalonya temsilcisi, Hollandalı teknik direktörün ayrılığının ardından ise göreve efsane ismi Xavier Hernandez’i getirdi. Barcelona, Xavi yönetiminde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Benfica ile kozlarını paylaştı ve sahadan 0-0’lık beraberlik ile ayrıldı. 

Barcelona’nın Bayern Münih ile oynayacağı maç esnasında Benfica, Dinamo Kiev’i konuk edecek. Portekiz temsilcisi, rakibini mağlup etmesi durumunda son 16 turuna kalabilmek için Bayern Münih’in Barcelona’dan puan almasını umacak. Xavi’nin öğrencileri ise bu duruma sebebiyet vermemek için Almanya deplasmanından üç puan ile dönmenin hesaplarını yapıyor. 

Barcelona, Alman takımlarına konuk olduğu son 13 Şampiyonlar Ligi maçında altı galibiyet, beş beraberlik ve yalnızca iki mağlubiyet aldı. Ancak Barcelona’nın bu iki mağlubiyeti de Bayern Münih karşısında geldi. Xavi’nin Bayern Münih maçındaki en büyük gol umudu ise Memphis Depay olacak. Hollandalı yıldız, bu sezon sekiz gollük performans sergiledi. 

Barcelona’daki teknik direktörlük geleneği ile ilgili yazımıza bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bugün (8 Aralık) oynanacak maçlar:

Bayern Münih-Barcelona (E Grubu/ TSİ 23.00)

Benfica-Dinamo Kiev (E Grubu/ TSİ 23.00)

Atalanta-Villarreal (F Grubu/TSİ 23.00)

Manchester United-Young Boys (F Grubu/TSİ 23.00)

Red Bull Salzburg-Sevilla (G Grubu/TSİ 23.00)

Wolfsburg-Lille (G Grubu/TSİ 23.00)

Juventus-Malmö (H Grubu/TSİ 20.45)

Zenit-Chelsea (H Grubu/TSİ 20.45)

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler