Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgında evden çalışma: Avrupa’da çalışanların sadece yüzde 14’ü ofise dönmek istiyor

Samsung Electronics’in düzenlediği anket, Avrupa’da çalışanların yalnızca yüzde 14’ünün 9-5 arası ofiste çalışma düzenine dönmek istediğini ortaya koydu. Ankete katılanların yarısından fazlası ise koronavirüs salgını nedeniyle birçok şirketin geçtiği evden çalışma düzeninin üretkenliklerini artırdığını söyledi.

Samsung Electronics ve danışmanlık şirketi “The Future Laboratory” tarafından düzenlenen anket, Avrupa’da çalışan işçilerin yalnızca yüzde 14’ünün ofise dönmek istediğini ortaya koydu. Evde ve ofiste çalışmanın bir karışımı olan “hibrit çalışma” sisteminin de olumsuz yönleri olduğu belirtilen ankete katılanların dörtte birinden fazlası, evde çalışırken “tüm gün çalışıyormuş” veya “gece boyunca çalışıyormuş” hissine kapıldıklarını söyledi.

Avrupa genelinde 14 bin kişinin katıldığı anket, çalışanların yüzde 83’ünün iş ve ev hayatlarını dengelemeye yardımcı olmak için işverenlerinden daha fazla destek aradığını da gösterdi.

Önceden yüzde 5’ti, salgın sonrası evden çalışma oranı yüzde 12’ye yükseldi

Eurostat’ın açıkladığı verilere göre, koronavirüs salgını öncesinde Avrupa Birliği’nde (AB) çalışanların yaklaşık yüzde 5’i evden çalışırken, bu oran 2020 yılında yüzde 12’ye yükseldi.

Samsung Avrupa Pazarlama Direktörü Benjamin Braun, anket sonuçlarını yorumlarken “Gereğinden fazla işte kalma kavramı, modası geçmiş bir kavram olduğundan, işverenlerin modern hibrit yaşamın taleplerini nasıl karşılayacağını dikkatlice düşünmesi gerekiyor” dedi.

Benjamin Braun

Ankete göre Avrupalılar’ın üçte ikisi, evde ofis alanları oluşturarak hibrit yaşamı kolaylaştırmak için evlerini iyileştirdiklerini veya planladıklarını söylerken, yüzde 41’i ise evlerini taşımaya karar verdiklerini belirtti.

Ankete katılanların yüzde 51’i, akıllı telefonların alarm özelliklerinin veya zaman yönetimi uygulamasının “iş sınırlarını” oluşturmada yardımcı olduğunu söyledi.

Meik Wiking

Samsung ile işbirliğine giden Danimarka Mutluluk Araştırma Enstitüsü’nün başkanı Meik Wiking, anketle ilgili “Akıllı cihazların sağlık yardımcılarımız haline gelmesi ile birlikte, fiziksel sağlığımız kadar zihinsel sağlığımızı ve mutluluğumuzu da izlemek için teknolojinin devreye girdiğini görebiliriz” diye konuştu.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.