Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da “Barınamıyoruz” eylemine müdahale: 90’dan fazla gözaltı

Yetersiz yurt kapasiteleri ve ev kiralarındaki artışı protesto eden üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Barınamıyoruz Hareketi’nin Ankara’da düzenlemek istediği miting öncesi, öğrencileri taşıyan otobüsler kent girişinde durduruldu ve öğrenciler darp edilerek gözaltına alındı. Yüksel Caddesi ve Ulus Meydanı çevresindeki eylemlerde de çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Barınamıyoruz Hareketi, aralarında üç gazetecinin de bulunduğu 90’dan fazla kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Barınamıyoruz Hareketi, yüksek ev kiraları ve yurtlardaki kapasite sorunu nedeniyle kalacak yer bulamadıkları için bir süredir eylemlerini sürdürüyor.

Ankara Valiliği, Barınamıyoruz Hareketi’nin bugün (12 Aralık) Ankara’da Ulus Meydanı’nda düzenlemek istediği mitingin “uygun görülmediğini” açıkladı.

Öğrencileri taşıyan otobüsler sabah saatlerinde polis tarafından durduruldu.

Öğrenciler kent girişinde darp edilerek gözaltına alındı

Barınamıyoruz Hareketi, sosyal medya hesaplarından polis tarafından engellenmelerine tepki göstererek, “Milyonlarca genç aç, yoksul, borçlu, barınamıyor ve bu gençlerin Ankara şehrine girişi hukuksuz, asılsız bir Ankara Valiliği talimatıyla engelleniyor. Biz bu ülkenin gençleri değil miyiz?” paylaşımında bulundu.

Öğrenciler, polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

30’a yakın öğrencinin gözaltına alındığı, 10 öğrencinin yüzlerine ve boyunlarına tekmeyle vurularak darp edildiği, bir öğrencinin kolunun kırıldığı belirtildi.

Üç gazeteciye gözaltı

Görüntü almaları engellenen Artı Gerçek muhabiri Yağmur Kaya ve bağımsız gazeteciler Nebiye Arı ile Hilal Işık da basın kartlarının olmaması gerekçe gösterilerek polis tarafından gözaltına alındı

İzmir’den yola çıkan ve Ankara girişinde durdurulan otobüsteki 13 öğrenci de gözaltına alınarak Atayurt Jandarma Karakolu’na götürüldü.

Gözaltı sayısı 90’ı aştı

Gözaltılar Ankara kent merkezinde de sürdü. Yüksel Caddesi’nde ve Ulus Meydanı çevresinde çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Barınamıyoruz Hareketi, 90’dan fazla öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu.

CHP ve HDP milletvekillerinden gözaltındaki öğrencilere ziyaret

CHP milletvekilleri Aysu Bankoğlu, Alpay Antmen, Orhan Sarıbal ve Süleyman Bülbül, HDP milletvekilleri Oya Ersoy ve Abdullah Koç, gözaltına alınan öğrencileri ziyaret ederek bilgi aldı.

Öğrencilerin,“2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” suçlamasıyla gözaltına alındıkları belirtildi.

Milletvekilleri sosyal medyadaki açıklamalarında öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.