Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague Panorama (14): Fenerbahçe Beko sezonun ilk üst üste galibiyetini Zenit karşısında alırken Anadolu Efes, Bayern Münih’e mağlup oldu

Turkish Airlines EuroLeague 2021-2022 sezonunun 14. haftası geride kaldı. 14 hafta sonucunda EuroLeague’de üçüncü Olympiakos ve 16. Bitci Baskonia’yı dört galibiyet ayırıyor.

Fenerbahçe Beko’dan sezonun ilk üst üste galibiyeti

Fenerbahçe Beko, St Petersburg’da Zenit’i 80-86 mağlup ederek bu sezon ilk kez üst üste galibiyet yaşadı. Toplamda beşinci galibiyetini alarak 13. sıraya yükselen Fenerbahçe Beko’da Jan Vesely, 11/14 saha içi isabetiyle 32 sayı, 5 ribaund ile kariyer sayı rekorunu kırdı. 

Marko Guduric ve Marial Shayok’tan yoksun şekilde maç boyu 25/32 isabet oranıyla iki sayılık kullanan sarı-lacivertlilerde Nando De Colo 18 sayı, 8 asist, Dyshawn Pierre 13 sayıyla öne çıkan diğer isimler oldu. Sekiz galibiyette kalan Zenit’te Jordan Loyd – Mindaugas Kuzminskas ikilisi toplam 36 sayı buldu.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Barcelona mağlubiyetinin ardından Münih’te Bayern’in konuğu olan Anadolu Efes, parkeden 83-71 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Bayern Münih, Audi Salonu’nda üst üste dördüncü, toplamda yedinci galibiyetini aldı. Altı galibiyette kalan Anadolu Efes’te üçüncü çeyrekte takımı maça sokan Shane Larkin (18 sayı – 4 asist), Rodrigue Beaubois (18 sayı), Bryant Dunston (13 sayı – 5 ribaund) üçlüsüne eşlik eden çıkmadı. 

Darrun Hillard’tan yoksun Bayern’nde Vladimir Lucic 18 sayı – 12 ribaundla, Augustine Rubit – Dyshawn Thomas ikilisi toplam 36 sayıyla öne çıkan isimler oldu.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

El Clasico’da kazanan Barcelona

Barcelona, Palau Blaugrana’da Real Madrid’i 93-80 mağlup ederek 12. galibiyetini aldı ve tek başına lider pozisyona yerleşti. Şu ana kadar sezonun en değerli oyuncusu ödülünü alabilecek bir performans ortaya koyan Nikola Mirotic, 31 sayı – 10 ribaund ile yıldızlaşan isim oldu. 

İki İspanyol devinin arkasında üçüncü sırada yer alan Olympiakos, Kızılyıldız’a Sırbistan’da 81-76 mağlup oldu. Tyler Dorsey’nin 18 sayısına karşılık Nikola Kalinic, 25 sayıyla kariyer rekoruna 6 asistlik hücum katkısı ilave etti.

Barcelona – Real Madrid karşılaşmasının özet görüntüleri:

Kızılyıldız mts – Olympiakos karşılaşmasının özet görüntüleri:

AX Armani Exchange Milan, Monaco’yu deplasmanda 65-71 mağlup ederek dört maçlık mağlubiyet serisini sonlandırdı. Bu sonucun ardından Olimpia Milan dokuzuncu galibiyetini alarak dördüncü sıraya yerleşirken Monaco, üst üste beşinci mağlubiyetini yaşadı. Milano temsilcisinde Sergio Rodriguez 13 sayı, 6 ribaund, 4 asistle takımına liderlik etti.

AS Monaco – AX Armani Exchange Milan karşılaşmasının özet görüntüleri:

Art arda üç Rus takımı

Yedinci Zenit’in önünde CSKA Moskova beşinci, UNICS Kazan altıncı sıraya yükseldi. CSKA, Zalgirio Arena’da Zalgiris Kaunas’ı 51 sayıda tutarak 51-73 mağlup etti ve üst üste dördüncü maçını kazandı. Parkelere dönen Nikola Milutinov 19 sayı – 12 ribaundla etkisini direkt olarak hissettirdi. Sezonun şu ana kadar sürprizi olarak nitelendirilebilecek UNICS Kazan, İsrail’de Maccabi Playtika Tel Aviv’i 74-85 mağlup etmeyi başardı ve sıralamada rakibinin önünde konumlandı. UNICS’te iyi bir sezon geçiren Lorenzo Brown, 26 sayı – 6 ribaund – 6 asistle sezonun hatırlanacak performanslarından birine imza attı.

Zalgiris Kaunas – CSKA Moskova maçının özeti:

Maccabi Playtika Tel Aviv – UNICS Kazan maçının özeti:

Haftanın diğer iki maçında İspanya’da Bitci Baskonia LDLC ASVEL’i 91-66, Atina’da Panathinaikos OPAP ALBA Berlin’i 82-67 mağlup etti. Son haftalarda performansı düşen ASVEL’de 2004 doğumlu Victor Wembanyama, 21 dakika parkede kalıp 10 sayı, 5 ribaund, 3 blokla oynadı. Bitci Baskonia’da ise Simone Fontecchio, Rokas Giedraitis, Steven Enoch, Matt Costello ve Wade Baldwin beşlisi toplam 60 sayı buldu. Panathinaikos’tan Daryl Macon 20 sayı – 11 asistle haftanın double double yapan isimlerinden biri oldu. 

Bitci Baskonia – LDLC ASVEL maçının özeti:

Panathinaikos OPAP – ALBA Berlin maçının özeti:

Turkish Airlines EuroLeague’de 14. haftanın en güzel 10 hareketi:

EuroLeague’de önümüzdeki hafta çift maç haftasına sahne olacak. Fenerbahçe Beko iki maçta Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda 14 Aralık Salı günü saat 20:45’te Maccabi Playtika Tel Aviv’i, 16 Aralık Perşembe yine 20:45’te Bitci Baskonia’yı ağırlayacak. 14 Aralık Salı günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda Baskonia’yı konuk edecek olan Anadolu Efes ise 16 Aralık Perşembe günü saat 22:05’te Maccabi Playitka Tel Aviv deplasmanına çıkacak.

Turkish Airlines EuroLeague’de 14. haftanın ardından oluşan puan durumu:

EuroLeague’de 15. haftanın fikstürü:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.