Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de kasırganın ardından kurtarma çalışmalarında umutlar azalıyor, can kaybı 100’ü geçebilir

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) başta Kentucky olmak üzere altı eyalette etkisini gösteren kasırga ve hortumlar sonucunda ölü sayısının 100’ü geçmesinden endişe ediliyor. Kentucky Valisi Andy Beshear, halen kayıp durumdaki onlarca kişiyi sağ bulma umutlarının giderek tükendiğini söyledi. ABD Başkanı Joe Biden, kasırganın en çok etkilediği Kentucky eyaletini afet bölgesi ilan etti.

Eyalet tarihindeki en yıkıcı kasırgayla karşı karşıya olduklarını belirten Kentucky Valisi Andy Beshear, felakette en az 80 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Onlarca kişinin de kayıp olduğu bilgisini paylaşan Beshear, hayatını kaybedenlerin sayısının 100’ü geçmesinden endişe duyduklarını söyledi.

Vali Beshear, kasırgadan en çok etkileyen Mayfield şehrini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Daha fazla insanı enkazdan kurtarabilmek için bir mucize umut ediyoruz” dedi. Ancak cumartesi (11 Aralık) sabahından bu yana kimse canlı olarak bulunamadı. 

Kentucky eyaletini vuran kasırga, 365 kilometrelik bir yol boyunca önüne çıkan her şeyi harap etti.

Mayfield’de itfaiye ve belediye binalarının tamamen yıkıldığı açıklandı. Belediye Başkanı Kathy Stewart, “Şehrin sahip olduğu hiçbir araçta veya mülkte kırılmamış bir cam parçası dahi olduğunu düşünmüyorum” diyerek kasırganın şiddetine dikkat çekti.


Amazon’un deposu çöktü

Kasırganın vurduğu diğer dört eyalette 14 ölüm bildirildi. Illinois’da, çöken bir “Amazon” deposunda altı kişinin hayatını kaybettiği ve enkaz altında çok sayıda kişinin olabileceği belirtildi. Tennessee’de dört kişinin hayatını kaybettiği doğrulanırken, Arkansas’ta biri kısmen çöken bir huzurevinde olmak üzere iki kişi hayatını kaybetti. Missouri’de ise bir kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

ABD’de daha önce 1925 yılında Missouri’de bir kasırga, 352 kilometrelik bir mesafe katederek 695 kişinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı.

Kaynak: BBC

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.