Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi Panorama (12): Son yılların en çekişmeli derbisinde Fenerbahçe Beko, deplasmanda Galatasaray NEF’i mağlup etti

ING Basketbol Süper Ligi’nde (BSL) 12. hafta geride kaldı.

Derbide kazanan Fenerbahçe Beko

Lider Fenerbahçe Beko, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Galatasaray NEF’i 76-86 mağlup etmeyi başardı. Sezonun genelinin aksine 5/27 üçlük isabetiyle oynayan Galatasaray’da Dee Bost ve DeVaughn Akoon-Purcell’in toplam 38 sayısı mağlubiyeti önlemeye yetmedi. Fenerbahçe Beko’da 8/12 saha içiyle 22 sayı üreten Melih Mahmutoğlu maçın en skorer ismi olurken 14 sayı, 12 ribaund, 2 blokla oynayan Jan Vesely, harika bir maç daha çıkardı.

Dördüncü çeyreğin başında Galatasaray’ın taraftarların desteğiyle bulduğu momentum:

Cumartesi gününün (11 Aralık) diğer üç maçında kazananlar İstanbul takımları oldu. Anadolu Efes, yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle yabancılarıyla yollarını ayıran ve yoluna yerli oyuncularını, Basketbol Gençler Ligi (BGL) oyuncularıyla takviye ederek devam eden HDI Sigorta Afyon Belediyesi’ni deplasmanda 140-83 mağlup etti. Yiğitcan Saybir 43 sayı, 12 asist, 16 ribaundla günün en kârlı çıkan ismi oldu. 

Maç boyu antrenman maçından daha rölantide oynamaya çalışan Efes tarafında Ergin Ataman, yoğun maç takviminde bu şartlarda oynanan Afyonkarahisar deplasmanı için TBF’ye şu sözlerle tepki gösterdi:

“İstanbul’a yeni indik ve EuroLeague’de çift maç haftası öncesinde Afyon Belediyespor’un BGL takımı ile oynamak için, altı saat otobüsle Afyonkarahisar’a gidiyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu’na maçı erteleyin, İstanbul’a alın veya en azından yarın (Pazar) saat 13.00’te oynansın dedik ancak TBF bu talebi reddetti. Salı günü Baskonia, Perşembe günü ise Maccabi ile çok önemli iki maçımız var. Afyon Belediyespor tam takım olarak oynasa yine tamam ancak antrenörü bile bizi arıyor, ‘Kusura bakmayın, maça ben de çıkmayacağım. Maçı BGL takımımız oynayacak’ diyor. Federasyon ise bu duruma seyirci, hiçbir olumlu yaklaşım yok. Hem Türkiye Ligi’ne hem bizlere zarar bir durum.”

Darüşşafaka Semt77 Yalovaspor’u 74-62, Beşiktaş Icrypex Türk Telekom’u 54-64 mağlup etti. Gabriel Olaseni 30 sayı, 7 ribaundla haftaya damga vururken Beşiktaş’ta Ercan Osmani – Egehan Arna ikilisi, toplam 36 sayı üreterek siyah-beyazlıları galibiyete taşıyan isimler oldu.

Doğuş Özdemiroğlu’ndan Olaseni’ye şık asist:

Haftanın dikkat çeken mücadelesinde Bursa’da galip gelen Pınar Karşıyaka

Haftanın kapanış mücadelesinde Pınar Karşıyaka, deplasmanda Tofaş’ı 69-71 mağlup etti. Ahmet Çakı yönetimindeki dördüncü maçında Tofaş, ilk mağlubiyetini İzmir temsilcisinden aldı. Formsuz oyuncularla eksiklerin olduğu dönemde ihtiyacı olan bir galibiyet elde eden Pınar Karşıyaka’da, Berkan Durmaz’ın eski takımına karşı 10 sayı, 4 ribaund, birer blok ve top çalmalık performansı ile Can Korkmaz’dan gelen 11 sayı galibiyette önemli pay sahibi oldu. Tofaş’ta Paco Cruz ve Berk Uğurlu’nun toplam 17 sayı, 9 asist, 7 ribaundluk performansı mağlubiyetin önlemeye yetmedi.

Tofaş – Karşıyaka mücadelesinin son anları:

Yalnızca beş top kaybına karşılık 32 asist yapan ve 32/44 iki sayılık isabeti bulan Bahçeşehir Koleji, İstanbul’da Frutti Extra Bursaspor’u 101-80 mağlup etti. Altı ismin çift hanelere çıktığı Bahçeşehir Koleji’nde yeni transfer Sam Dekker, 21 sayı, 4 ribaund, 6 asistle oynarken Langston Hall, triple-double’ı bir ribaundla kaçırdı. Bursaspor’da Allerik Freeman 28 sayı, Egemen Güven 14 sayı – 4 ribaundla oynadı.

Harika Langston Hall – Richard Solomon alley-oop’u:

Pazar gününün (12 Aralık) çekişmeli geçen diğer iki maçında Gaziantep deplasmanda Aliağa Petkim’i 80-84, Yukatel Merkezefendi Belediyesi İstanbul’da Büyükçekmece’yi 85-90 mağlup etti. Bu sonuçların ardından 12 hafta sonunda playoffta yer alan takımlar sırasıyla Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka, Gaziantep, Galatasaray NEF, Darüşşafaka, Tofaş ve Bahçeşehir Koleji oldu. Düşme potasında yer alan takımlar ise HDI Sigorta Afyon Belediyesi ve Aliağa Petkim.

Haftanın yerli oyuncusu

BSL’nin 12. haftasında, geçen haftanın ardından bir kez daha iki yerli oyuncu takımları adına kritik galibiyetin mimarları oldular. Beşiktaş Icrypex’in Ankara’da elde ettiği düşük skorlu Türk Telekom galibiyetinde çift hanelere çıkan üç isimden ikisi, Ercan Osmani ve Egehan Arna’ydı. 23 yaşındaki Ercan 7/10 saha içiyle 21 sayı üretip maçın en skoreri olurken Egehan, 15 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 top çalmayla mücadele etti.

ING Basketbol Süper Ligi’nde 12. haftanın toplu sonuçları ve oluşan puan durumu: 

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.