Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Malta, esrarın keyif amaçlı kullanımını yasallaştıran ilk Avrupa ülkesi oluyor

Avrupa Birliği’nin (AB) en küçük üye ülke olarak bilinen Malta’da kişisel kullanım için kenevir ekimini ve bulundurmak yasallaştırılıyor. Böylece Malta, esrarın keyif amaçlı kullanımını yasallaştıran ilk Avrupa ülkesi olacak.

Malta’da 18 yaş ve üzeri kişiler için yedi grama kadar esrar bulundurmak yasallaştırılacak ve evde dört adet kenevir bitkisinin yetiştirilmesine izin verilecek.

Malta’da Eşitlik, Araştırma ve İnovasyon Bakanı olarak görev alan Owen Bonnici, The Guardian gazetesine verdiği demeçte, bugün (14 Aralık) Malta Parlamentosu’nda yasa lehine oylama yapılmasının ardından cumhurbaşkanı tarafından imzalanacağını ve hafta sonuna dek yürürlüğe gireceğini söyledi.

Bonnici, hükümetin uyuşturucu kullanımını teşvik etmek istemediğini de sözlerine ekledi ve “Esrar kullanıcılarına yönelik sert yaklaşımın orantısız, adaletsiz olduğu ve örnek yaşamlar süren insanlara çok fazla acı çektirdiği konusunda bir anlayış var. Fakat kişisel bazda esrar kullanımı, insanları suçluluğa itiyor” dedi.

Malta’da atılan bu adımın diğer Avrupa ülkeleri tarafından da takip edilmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Almanya, İsviçre, Lüksemburg ve Hollanda hükümetleri tarafından paylaşılan açıklamaları takiben yasal olarak düzenlenen bir sistem kuracaklarını duyurdu.

Kanada, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) 18 eyaletinde ise esrar kullanımı yasallaştırılmış durumda. İtalya’da da konu hakkında referanduma gidilmesi planlanıyor.

Kaynak: The Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.