Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kaleleri – Kasımpaşa : “Dünya bitmiş durumda, Amerikan Doları dünyanın her yerinde 14 lira”

Medyascope’un “Cumhur İttifakı’nın kaleleri” haber serisinde bugün (15 Aralık), Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyüdüğü semt İstanbul-Kasımpaşa’daydık. Kasımpaşalı vatandaşlara, ekonominin ve iktidarın gidişatını sorduk. 

Haber: Ali Deniz Çakır & Ali Macit

“Amerikan Doları dünyanın her yerinde 14 lira”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyüdüğü semt Kasımpaşa’da bir kahvehanede konuştuğumuz vatandaş, Türkiye’de ekonominin gidişatını kötü olduğunu belirtti. Aynı vatandaş, dünya genelinde de bir ekonomik kriz olduğunu iddia etti. Kasımpaşalı vatandaş, “Dünya bitmiş durumda. Amerikan Doları dünyanın her yerinde 14 lira” dedi. 

“Dolar, euro isterse 50 lira olsun” 

Aynı kahvehanede oturan başka bir vatandaş, dolar ve euronun yükselişinin zengin insanları rahatsız ettiğini öne sürdü, stokçuların kur çalkantısında “paraları götürdüğünü” söyledi. Aynı vatandaş, “Doların, euronun yükselmesi bizi bağlamaz, isterse 50 lira olsun. Türkiye’ye oynanan oyunları herkes görüyor. Bu çok büyük bir darbe” diye konuştu. 

“İşsizlik var ama adam hangi biriyle uğraşsın”

Ekonomik krizin olduğunu kabul ederken işsizlik hakkında da konuşan bir diğer vatandaş, Erdoğan’ın üzerinde çok fazla yük olduğunu belirterek, “İşsizlik var ama adam hangi biriyle uğraşsın” dedi. Aynı vatandaşa Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısını sorduğumuzda ise Kılıçdaroğlu’nu samimi bulmadığını söyledi.

Öte yandan, muhalefet partilerinin destekçisi bazı vatandaşlar ise mikrofonlarımıza konuşmak istemedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.