Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kalesi İstanbul-Sultanbeyli, doların yükselişine ne diyor? – “Dolar 20 lira olsun, kimin umurunda? Soğan ekmek yer geçiniriz”

Haber: Ali Macit & Ayhan Eren

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Kasım’da Twitter üzerinden yayınladığı videoda “helalleşme” çağrısında bulundu ve “Geçmişte partimizin de hataları oldu, helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldım” dedi. Kılıçdaroğlu, 16 Kasım’da partisinin Meclis grup toplantısında, “helalleşme”nin ayrıntılarını açıkladı ve “Roboski’yle, Diyarbakır Hapishanesi mahkûmlarıyla, ikna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla, darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan asılan insanlarımızla helalleşeceğiz” dedi. Medyascope muhabiri Ali Macit ve Ayhan Eren, Cumhur İttifakı’nın İstanbul’daki kalelerinden Sultanbeyli’deki vatandaşlara, Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısını ve dolar kurunun yükselişini sordu. 

 “Dolar 20 lira olsun, kimin umurunda? Soğan ekmek yer geçiniriz” 

İstanbul-Sultanbeyli, Cumhur İttifakı’nın 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 59,4 oy ile Cumhur İttifakı’nın en yüksek oy aldığı ilçelerden biri. Çoğunlukla Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) seçmeninin yaşadığı Sultanbeyli’de vatandaşlar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısını samimi bulmadıklarını belirtti. Sultanbeyli’de bir kahvehanede konuştuğumuz insanlar, Kılıçdaroğlu’nun “yalancı” olduğunu söyledi. Bir vatandaş da son günlerde Türk Lirası’nın değer kaybına ilişkin “Dolar 20 lira olsun, kimin umurunda? Soğan ekmek yer geçiniriz” dedi.

“Kavga ile bir yere gidemediğimiz apaçık ortada”

Sultanbeyli’de yaşayan ve kendisini “ülkücü” olarak tanıtan emekli bir vatandaş ise CHP liderini beğendiğini söyledi. Emekli vatandaş, “Ülkenin sorunları var, kavga ile bir yere gidemediğimiz apaçık ortada. Bir barışa ve huzura ihtiyacımız var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısını samimi buluyorum” diye konuştu. Bir başka vatandaş ise Kılıçdaroğlu’nu samimi bulduğunu söyleyen ülkücü vatandaşa, “Çakma ülkücü bunlar” diyerek laf attı. 

“Dolar isterse 30 lira olsun, biz vatanımızı terk etmeyiz”

Konuştuğumuz başka bir vatandaş da Türkiye’nin ekonomik olarak zor günler geçirdiğini söyledi, kur krizinin nedenini “dış ülkeler”e bağladı. Vatandaş, “Dolar isterse 30 lira olsun, biz vatanımızı terk etmeyiz” dedi.

Erdem: “Genel başkanımızın çağrısı karşılık buldu”

CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Özgür Erdem ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısının Sultanbeyli’de karşılık bulduğu görüşünde: “Burada çoğunlukla Kürt vatandaşlar var, genel başkanımızın çağrısını olumlu karşıladılar. Ben geçenlerde bir aile ile görüştüm ve CHP’ye karşı pozitif olduklarını söylediler. Açıkçası, genel başkanımızın çağrısı karşılık buldu diyebilirim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.