Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener’den bakanlık tartışmalarına yanıt: “Millet İttifakı’nın bileşenleriyle bir araya gelip konuşmadık”

İYİ Parti lideri Meral Akşener cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur kampanyası için sahadaydı. Akşener bugün (24 Mayıs), İstanbul’un Güngören ve Zeytinburnu ilçelerinde vatandaşlarla buluştu. Akşener, “Bakanlıklar konusunu Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak bir araya gelip konuşmadık” dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener İstanbul’da vatandaşlarla buluştu. Akşener, Güngören’de gençlerle bir kafede sohbet etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklamasının ardından İYİ Parti’ye oy verdiğini söyleyen bir genç, Akşener’e karardan memnun olduğunu belirtti. Akşener de “Gençler memnunsa biz de memnunuz” cevabını verdi.

Memleket Partili bir genç ise Muharrem İnce’ye haksızlık yapıldığını, Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerini beğenmediğini söyleyince Akşener, “Muharrem İnce’nin Sayın Erdoğan’ı destekleyeceğini düşünmüyorum. Protokol imzalanmasına çok mutlu oldum” dedi. Gençlere “Kılıçdaroğlu’na ne söylemek istersiniz?” diye soran Akşener’e bir genç, Muharrem İnce ile de anlaşılmasını istediğini aktardı. 

Akşener, Ümit Özdağ’ın ikinci turda Kılıçdaroğlu’n destek vermesi hakkında şöyle konuştu: 

“Biz seçimlerin ardından geçen çarşamba günü toplandığımızda Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın İnce, Sayın Özdağ ve Sayın Oğan ile ilişki kurmak, görüşme yapmak, iletişim kurmak ve onların talepleriyle ilgili tutum alma konusunda yetki verdik. Dolayısıyla o yetki çerçevesi içinde yaptığı görüşmelerin sonunda bir noktaya gelindi ve bugün Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Özdağ, Millet İttifakı’nın içinde yer aldığını ve destekleyeceğini söyledi. Yedi maddelik, CHP Genel Başkanı sıfatıyla Sayın Kılıçdaroğlu’nun, Zafer Partisi Genel Başkanı sıfatıyla da Sayın Özdağ’ın imzasının olduğu bir mutabakat metni yayımlandı. Dolayısıyla o metinde bizleri rahatsız edecek bir şey yok. Millet İttifakı’nın ortaya koyduğu çeşitli mutabakat metinleri var. Onlarla ters düşen bir madde yok. Dolayısıyla böyle bir yetkisi vardı Sayın Kılıçdaroğlu’nun. O yetkiyi yerine getirdi. Hayırlı olsun.”

“Bakanlık konusunu konuşmadık”

İYİ Parti lideri, Özdağ’ın, “Öncelikle elinize sağlık gençler. Size Zafer Partisi’ndeki şablonları da verelim. Ve söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım. Ancak sadece Suriyeliler değil Türkiye’yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlenme yapan ve yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecek” tweeti hakkında ise şunları söyledi:

“Bakanlıklar konusunu hiçbir şekilde Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak bir araya gelip konuşmadık. Fakat bildiğim bir şey var, iki siyasi parti olarak biz ayrı ayrı girdik seçimlere. Dolayısıyla alınan oy ve çıkarılan milletvekili sayısına göre öncelikle CHP ve İYİ Parti seçimden sonra bir araya gelecek ve bu konuda görevlendirmeler yapılacak. Şimdi CHP’nin aldığı bakanlıklarla ilgili hangi siyasi partiye ‘Siz burada görev alın’ diyeceği İYİ Parti’yi ve onun genel başkanını ilgilendiren bir durum değildir. Dolayısıyla bu CHP Genel Başkanı’nın ve parti kurullarının vereceği bir karardır. Ona da saygı duyuyorum. İçişleri Bakanlığı üzerinden Sayın Özdağ’a böyle bir görevlendirmeyi Sayın Kılıçdaroğlu başından itibaren yapmışsa dediğim gibi CHP Genel Başkanı olarak verdiği bir karardır. Ben ona saygı duyuyorum.”

Kılıçdaroğlu’na tam destek 

Akşener buradan Esenler’e geçerek bir açıklama yaptı. Sistem değişikliğini vurgulayan Akşener, “Mesele gerçekten sistem meselesi. 82 puan almış oğlun ya da kızın bu sistem sebebiyle mülakatta elenip komşunun 54 puan almış oğlu veya kızı atanıyorsa burada bir problem var demektir. Gencecik çocuklar, parasını tahmin edemeyeceğimiz pahalılıkta arabalara biniyor, buna karşılık senin çocukların iş bulamadan açlık sınırında yaşıyorsa bu sistemde bir problem var demektir” dedi. 

Kılıçdaroğlu’na kefil olduğuna belirten Akşener, AKP’ye ve Cumhur İttifakı’na yüklendi. Akşener, şöyle konuştu: 

“Bu sistemin değişmesi için, hukukun üstünlüğü için, insanların birbiriyle kavgasının önüne geçmek için bu seçimde Sayın Kılıçdaroğlu’na hep birlikte bir oyumuzu vereceğiz ve bu sistemi değiştireceğiz. Allah yardımcımız olsun. Cenab-ı Hak iftiralardan korusun. Harama el uzatmaktan, kul hakkından korusun. Şimdi ben eminim ve kefilim Sayın Kılıçdaroğlu’nun kul hakkına el uzatmayacağına. Haram yemeyeceğine eminim ve kefilim. Hem FETÖ hem PKK hem de Hizbullah gibi örgütlere ‘Terör örgütü’ diyoruz ve onlarla masaya oturmayacağından eminim.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.