Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NFL’de koronavirüs salgını: 75 oyuncunun testi pozitif çıktı

Amerikan Futbolu Ligi’nde (NFL) son iki günde yapılan koronavirüs testlerinde 75 oyuncunun sonucu pozitif çıktı.

NFL’de koronavirüs vakalarının sayısı hızla artıyor

Amerikan Futbolu Ligi’nin (NFL) artan koronavirüs vakaları ile başı dertte. Lig genelinde vakalar son iki gün içinde istikrarlı bir şekilde arttı ve 2021’de ligin ilk birkaç ayında bildirilenlerin çok daha fazlası iki gün içinde ortaya çıktı. ESPN’den Adam Schefter’ın aktardığına göre geçen pazartesi günü (13 Aralık) yapılan testlerde 37, dün (14 Aralık) yapılan testlerde ise 29 sporcunun test sonucu pozitif çıktı. NFL’den yapılan açıklamaya göre, Washington takımının bir personelinde Omicron varyantına rastlandı. Lig yönetimi, vaka sayılarındaki çarpıcı artış nedeniyle daha önce aşı olan 1. ve 2. kademedeki tüm personelin, 27 Aralık Pazartesi gününe kadar takviye yapmasını zorunlu kıldı. Bu karar, lig yönetiminin henüz Oyuncular Birliği ile anlaşma sağlayamaması nedeniyle sporcuları kapsamıyor. 

NFL’in koronavirüs önlemlerini baz alarak oluşturduğu sağlık protokolleri, kulüplerin çalışanlarını üç farklı gruba ayırıyor. Oyuncular, teknik heyet, sağlık ekibi ve sporcular ile doğrudan teması bulunan kişiler 1. kademede yer alırken yöneticiler, 2. kademede bulunuyor. Basın, ulaşım ve stat görevlileri ise 3. kademede yer alıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.