Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Omicron tedbiri açıklaması: “Belirlenen aşı takvimi üzerinden üç aydan uzun süre geçen vatandaşlar hatırlatma dozu olabilirler”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünkü (15 Aralık), Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklamada bulundu. Omicron varyantının Türkiye’deki etkilerini ele aldıklarını belirten Koca, varyantın daha kolay bulaştığını dile getirirken, varyantın hasta etme gücünde olumsuz bir durum tespit edilmediğini açıkladı.

Türkiye’de günlük vaka sayılarında ani artış olmamasının aşı programının başarısını gösterdiğini belirten Koca, belirlenen aşı takvimi üzerinden üç aydan uzun süre geçen vatandaşlar için hatırlatma dozunun uygulanmasına karar verildiğini duyurdu. Bakan Koca, “Daha önce ister inaktif ister mRNA ile aşılanmış olsun tüm vatandaşlarımız belirlenmiş aşı takviminin üzerinden üç aydan uzun süre geçmişse diledikleri aşı türü ile hatırlatma dozu aşısı olabileceklerdir” dedi.

Bakan Koca’nın açıklamasının tamamı şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.