Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sergio Agüero, futbola gözyaşları içinde veda etti

İspanya LaLiga ekiplerinden Barcelona’nın Arjantinli futbolcusu Sergio Agüero, kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle 33 yaşında futbol kariyerine son verdi.

Sergio Agüero, futbola veda etti

2021-2022 sezonu öncesi Manchester City’den Barcelona’ya transfer olan Sergio Agüero, takımının 30 Ekim’deki Alaves karşılaşmasında nefes darlığı çekmesi nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. Ambulans ile hastaneye kaldırılan Arjantinli yıldızın kalbinde aritmi yani ritim bozukluğuna rastlandı. Bir süredir tedavisine devam edilen 33 yaşındaki Agüero, dün (15 Aralık) futbola veda etti. Camp Nou’da düzenlenen veda konuşmasında gözyaşlarına hâkim olamayan Agüero, “Sağlığım her şeyden önce geliyor. Doktorlar futbolu bırakmam gerektiğini söyledi. Barcelona’dan bugün ayrılıyorum. Profesyonel futbol hayatımı noktalıyorum” diye konuştu.

Kariyeri boyunca sayısız başarı kazanan Agüero, hayallerinin gerçeğe dönüşmesinden ise mutlu olduğunu söyledi: ”Kariyerimle gurur duyuyorum. Başardığım her şey ilk başta imkânsız görünüyordu. Futbol oynamak, beş yaşından beri her zaman hayalimdi. Formasını giydiğim her takımdaki herkese minnettarlığımı iletmek istiyorum.”

90+4’üncü dakikada Mario Balotelli’nin pasında top ile buluşan Sergio Agüero, Queens Park Rangers filelerine futbol tarihinin en ikonik gollerinden birini göndererek taraftarlarını sevinç gözyaşlarına boğmuş ve Manchester City’nin 44 yıllık şampiyonluk hasretine son vermişti. 

Sergio Agüero’nun hayat hikâyesine bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler