Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague Panorama (15): Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’dan değerli galibiyetler

Turkish Airlines EuroLeague 2021-2022 sezonunun ortasına yaklaştığımız dönemde çift maç haftasının ilk ayağı tamamlandı. Temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, evlerinde oynadıkları karşılaşmalardan galibiyetle ayrıldı.

İstanbul’da iki değerli galibiyet

Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Maccabi Playtika Tel Aviv’i 90-79 mağlup ederek üst üste üçüncü, toplamda altıncı galibiyetini elde etti. Bu sonuçla üst üste beşinci mağlubiyetini alan Maccabi Tel Aviv ile galibiyet farkını bire indirdi. 2/4 üçlük isabetiyle 22 sayı, 6 ribaund, 3 top çalmayla oynayan Devin Booker sahanın en skoreri olurken Nando De Colo, 21 sayı – 5 asistle hücumda takıma liderlik etti. Maccabi’nin en skorer ismi, son çeyrekte takımını oyuna sokan eski Fenerbahçeli James Nunnaly oldu.

Nando De Colo’nun jenerikleri süsleyen potaya süzülüşü ve Şehmus Hazer ile şakalaşması:

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Bitci Baskonia’yı 87-72 mağlup ederek iki maçlık yenilgi serisini sonlandırdı ve yedinci galibiyetini aldı. Top kayıplarını sekizle sınırlayan Efes’te guard ikilisi Vasilije Micic ve Shane Larkin, birlikte izlemeyi özlediğimiz yıkıcı performanslarını sergiledi: Micic 24 sayı, 4 asist; Larkin 16 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 2 top çalmayla oynadı. 10. mağlubiyetini alan Bitci Baskonia’da Jayson Granger ve Simone Fontecchio toplam 34 sayı buldu.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Salı (14 Aralık) gününün diğer üç maçında favoriler kazandı. Gecenin çift haneli olmayan tek galibiyetini alan Barcelona, deplasmanda Kızılyıldız’ı 69-76 mağlup etti. Bu sonuçla üst üste yedinci, toplam 13. galibiyetini alan lider Barcelona’da Nigel Hayes-Davis 14 sayı, 8 ribaund, Sertaç Şanlı 11 sayı, 3 ribaund, 2 asistle oynadı.

Belgrad’da tanıdık bir spor efsanesi de tribünlerdeki yerini aldı:

Kızılyıldız mts – Barcelona karşılaşmasının özet görüntüleri:

Zirve takibini sürdüren Real Madrid ALBA Berlin’i 87-64, AX Armani Exchange Milan Panathinaikos’u 75-54 mağlup ederek farklı galibiyetler aldı. Evindeki namağlup unvanını sürdüren ve 12. galibiyetini alan Real’de, parkelere dönen Anthony Randolph 13 sayı, 4 ribaundla oynadı. Dört maçlık yenilgi serisinin ardından üst üste ikinci maçını kazanan Olimpia Milan’da, maçın en skorer ismi 19 sayıyla Devon Hall oldu.

Real Madrid – ALBA Berlin karşılaşmasının özet görüntüleri:

AX Armani Exchange Milan – Panathinaikos OPAP karşılaşmasının özet görüntüleri:

Üç Rus takımı aynı dereceye geldi

15. haftanın en dikkat çeken sonucu, CSKA’yı Moskova’da 67-88 mağlup eden UNICS Kazan’dan geldi. Farkın üçüncü çeyrekte 29 sayıya ulaştığı maçın ardından iki takımın derecesi de 9-6 oldu. Bu sezon ikinci kez rakip potaya 15 üçlük yollayan UNICS’te Mario Hezonja 18 sayı – 10 ribaundla double double yaparken OJ Mayo ve Isaiah Canaan ikilisi, toplam sekiz üçlükle 30 sayı üretti. CSKA’da ayakta kalan tek isim 20 sayı, 6 ribaund, ikişer asist ve top çalmayla oynayan Tornike Shengelia oldu.

 CSKA Moskova – UNICS Kazan maçının özeti:

Üçüncü Rus temsilcisi Zenit St Petersburg’un, Lyon’da LDLC ASVEL’i 61-71 mağlup etmesiyle üç Rus takımı aynı dereceyle (9-6) arka arkaya sıralanmaya (5., 6., 7.) devam etti. Üç maçlık yenilgi serisini sonlandıran Zenit’te Jordan Loyd, 15 sayı, 7 ribaund, 5 asistle yıldızlaşırken sekizinci mağlubiyetini alan ve düşüşü süren ASVEL’de çift hanelere yalnızca William Howard (12 sayı) ve Chris Jones (11) çıkabildi.

LDLC ASVEL – Zenit St Petersburg maçının özeti:

Çarşamba akşamı (15 Aralık) heyecan verici detaylara sahip iki maça sahne oldu. Monaco, Zalgiris Kaunas’ı deplasmanda uzatmaya giden maçta 98-107 mağlup etti. Sürpriz olmayan şekilde Mike James’in anlaşamadığı Zvezdan Mitrovic’le yollarını ayıran ve Sasa Obradovic yönetimindeki ilk maçında Monaco’da Mike James, 20 sayı, 14 asist (kariyer rekoru) ve 5 ribaundla oynadı. Altı ismin çift hanelere çıktığı takımda ikinci en skorer isim 19 sayıyla Dwayne Bacon olurken Zalgiris’te, Janis Strelnieks – Arturas Milaknis ikilisinin toplam 41 sayısı ve Josh Nebo’nun 14 sayı, 9 ribaundu mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

Zalgiris Kaunas –  AS Monaco maçının özeti:

Çarşamba gününün iç sahada kazanan tek takımı olan Olympiakos, Bayern Münih’i 83-60 mağlup ederek Barış ve Dostluk Stadyumu’ndaki namağlup gidişatını sürdürdü. Bu sonucun ardından Pire temsilcisi 10. galibiyetini, Münih temsilcisi is 8. mağlubiyetini yaşadı. Sasha Vezenkov, 16 sayı, 9 ribaundla öne çıkan isim oldu.

Olympiakos – Bayern Münih maçının özeti:

Turkish Airlines EuroLeague’de 15. haftanın en güzel 10 hareketi:

EuroLeague’de çift maç haftasının ikinci ayağında rakipleri değişen temsilcilerimiz, bugün (16 Aralık) parkeye çıkıyor. Fenerbahçe Beko, saat 20:45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Bitci Baskonia’yı ağırlıyor. Anadolu Efes ise 22:05’te Maccabi Playitka Tel Aviv’e konuk olacak.

Turkish Airlines EuroLeague’de 15. haftanın ardından oluşan puan durumu:

EuroLeague’de 16. haftanın fikstürü:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.