Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İş dünyasından kur krizine tepki: “Acil önlem alın”

Döviz kurunda yaşanan krize bir tepki de iş dünyasından geldi. Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz” dedi. İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan da “Dün faiz indirimine giden Merkez Bankası’nın bugün elindeki kıymetli döviz kaynaklarını piyasaya sürmesini şaşkınlıkla izliyoruz” açıklamasında bulundu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Twitter’daki açıklamasında iktidara çağrıda bulundu.

Hisarcıklığlu, “Piyasalarda yaşanan çalkantı ve döviz kurlarının geldiği seviye birçok firmamızı endişelendiriyor ve olumsuz etkiliyor. Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz” dedi.

TÜSİAD Başekonomisti Altınsaç: “Faiz indirimlerinin ne faydası oldu?”

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, Hiçbir iktisadi dayanağın olmadığı faiz indirimlerinin ülkemize ne faydası oldu?” diye sordu.

İSO Başkanı Bahçıvan: “Şaşkınlıkla izliyoruz”

Bir tepki de İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’dan geldi.

Bahçıvan, Twitter’da “Dün faiz indirimine giden Merkez Bankası’nın, bugün elindeki kıymetli döviz kaynaklarını piyasaya sürmesini şaşkınlıkla izliyoruz” paylaşımında bulundu.

EBSO Başkanı Yorgancılar: “Önümüzü görmek istiyoruz”

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar da Twitter’daki paylaşımında, “Merkez Bankası açıklaması: ‘Sağlıksız fiyat oluşum nedeni ile müdahale edilmiştir’. Dün faiz indirirken belli değil miydi? Önümüzü görmek istiyoruz. İnen faiz bankalara yansımıyor, maliyetleri artırıyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.