Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya ve Avrupa şampiyonu İrem Yaman tekvandoyu bıraktığını açıkladı

Kariyerinde Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan milli sporcu İrem Yaman, 26 yaşında tekvandoyu bıraktığını açıkladı.

İrem Yaman, tekvandoyu bıraktı

Kariyerinde iki Dünya ve beş Avrupa şampiyonluğu bulunan milli sporcu İrem Yaman, tekvandoyu bıraktığını açıkladı. ”Her şeyin bir sonu olduğu gibi şimdi de veda etme vakti beni ben yapan sporuma’‘ diyerek tekvandoya veda eden 26 yaşındaki sporcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı: ”16 yıl önce küçük bir kız çocuğunun hayaliyle başladı her şey. İlk müsabakamda şampiyonluğu yaşadım ve inandım Dünya şampiyonu olacağıma. Sonra zor geçen 10 yıl… Sürekli yenildim, ağladım, üzüldüm, çok kilo verdim, ailemi görmedim, yaşıtlarımın yaptığı her şeyin yerine tekvandoyu koydum. Asla pes etmedim! Çünkü biliyordum bu kadar fedakârlığın sonunda kazanan ben olacaktım. Ve kazandım! Her şeye, herkese rağmen azmettim ve kazandım! Her güzel şeyin bir sonu olduğunu bilerek tadını çıkardım kariyerimdeki her anın… Her şeyin bir sonu olduğu gibi şimdi de veda etme vakti beni ben yapan sporuma… Teşekkür edeceğim birçok insan var ama en çok teşekkür aileme, canım antrenörüm biricik babama! Biliyorum her son bir başlangıç ve biliyorum iyiler daima kazanacak.” 

Federasyon tarafından Tokyo Olimpiyat Oyunları’na gönderilmedi

Başarılı sporcu İrem Yaman, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Tekvando Federasyonu tarafından kontenjana dahil edilmemişti. Federasyon, İrem Yaman’ın yerine Hatice Kübra İlgün’ün olimpiyatlara katılmasına karar vermişti. Tekvando Federasyonu’ndan konu ile ilgili şu açıklama yapılmıştı: “Aynı kiloda mücadele eden iki milli sporcumuzun olimpik puanları birbirlerine çok yakın olmakla birlikte İrem Yaman’ın kazandığı puanların çoğu olimpik sıklet olmayan 62 kiloda, Hatice Kübra İlgün’ün almış olduğu puanların tamamı ise 57 kilo olimpik sıklet müsabakaları sonucu toplanmıştır. Bu bilgiler ışığında yapılan değerlendirmeler sonucunda; federasyonumuzca 23 Ekim 2019 tarihinde bir açıklama yapılarak, ‘Olimpik sıralamada ilk beşte birden fazla sporcumuz bulunan sıkletlerde, aralık ayında Rusya’da yapılacak olan Grand Prix Final Müsabakası’nda daha başarılı olan sporcu puan durumuna bakılmaksızın ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecektir. Bu husus yarışma tarihinden 1,5 ay önce ilan edilerek her iki sporcumuza da bildirilmiştir. Bu konuda sporcularımız tarafından bu karara herhangi bir itirazda bulunulmamıştır.”

İrem Yaman ise Tekvando Federasyonu’nun kendisine haksızlık yaptığını belirterek ”Olimpiyat oyunları sonrası altın madalya ile karşınızda olmak isterken, hak ettiğim halde olimpiyatlara katılamama gibi bir durumla karşı karşıyayım” demişti. Öte yandan Yaman’ın yerine tercih edilen Hatice Kübra İlgün, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’yi kadınlar 57 kiloda temsil etmiş ve bronz madalya kazanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.