Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda VakıfBank dördüncü kez şampiyon – Fenerbahçe Opet dünya üçüncüsü


Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) çatısı altında düzenlenen Kulüpler Dünya Şampiyonası, Ankara Spor Salonu ev sahipliğinde son buldu. Finalde İtalyan Prosecco Doc Imoco Conegliano’yu 15-25, 25-22, 22-25, 25-22 ve 7-15 set sonuçlarıyla 3-2 mağlup eden VakıfBank, dördüncü kez dünya şampiyonu oldu.

Üçüncülük müsabakasında Brezilya temsilcisi Minas Tenis Clube’yi 25-18, 25-7, 28-26 set sonuçlarıyla 3-0 mağlup eden Fenerbahçe Opet, dünya üçüncüsü oldu ve bronz madalyanın sahibi oldu.

15-19 Aralık tarihlerinde gerçekleşen organizasyona Fenerbahçe Opet, A Grubu’nda Imoco Conegliano ve Brezilya’dan Dentil Praia Clube ile; VakıfBank B Grubu’nda Kazakistan’dan Altay ve Minas Tenis Clube ile mücadele ederek başladı.

Fenerbahçe Opet A Grubu’nu bir galibiyet, bir mağlubiyetle ikinci sırada tamamlarken VakıfBank, ikide ikiyle grubunu lider bitirdi. Yarı finalde iki grubun çapraz eşleşme usulüyle karşılaşması, VakıfBank – Fenerbahçe Opet mücadelesini doğurdu.

VakıfBank’ın Fenerbahçe’yi 3-0, Imoco Conegliano’nun Minas Tenis Clube’yi 3-1 yenmesiyle finalde, kulüpler voleybolunda son yılların rekorlara doymayan iki takımı karşı karşıya geldi. Imoco, bu yıl içinde VakıfBank’ın 2012-2014 sürecinde başardığı 73 maçlık yenilmezlik serisini geliştiren takım olmuştu. 19 Aralık Pazar gününün ilk maçında Fenerbahçe Opet’in, Minas Tenis Clube’yi 3-0 mağlup etmesiyle madalya alacak Türk takımı sayısı netleşti, geriye VakıfBank’ın madalyasının rengi sorusu kaldı.

Büyük heyecana sahne olan ve kazananın beş sette belirlendiği maçta Imoco Conegliano’yu 3-2 mağlup eden VakıfBank, 2013, 2017 ve 2018 yıllarının ardından dördüncü kez dünya şampiyonu oldu. Bu kupa, 2010 yılı Fenerbahçe ile 2015, 2016 Eczacıbaşı’nı da hatırladığımızda yedinci kez bir Türk takımının ellerinde havalandı.

Ankara’da dünya şampiyonu VakıfBank:

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası rüya takımında smaçörlerde Gabi Guimaraes ve Arina Fedorovtseva; orta oyuncuda Zehra Güneş, pasör çaprazında Isabelle Haak yer aldı. 22 yaşındaki İsveçli Haak, aynı zamanda turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

Şampiyonluğun ardından Giovanni Guidetti’nin açıklamaları:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.