Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi Panorama (13): Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, Bursa takımlarına karşı zorlanarak kazandı

ING Basketbol Süper Ligi’nde (BSL) 13. hafta geride kaldı. EuroLeague’deki temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko Bursa takımlarını zor da olsa yenerken, haftanın sürprizini Pınar Karşıyaka’yı deplasmanda mağlup eden Türk Telekom yaptı.

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes galip

Lider Fenerbahçe Beko, haftanın en dikkat çeken maçında Tofaş’ı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda 82-72 mağlup etti. 15 sayı, 10 ribaund, 5 asistle bir kez daha parkeyi domine eden Jan Vesely’ye, Pierria Henry 14 sayı – 6 asistle eşlik etti. Altıncı mağlubiyetini yaşayan dokuzuncu sıradaki Tofaş’ta, Berk Uğurlu ve Yiğit Arslan ikilisi, toplam 23 sayı, 8 ribaund, 7 asistle dikkat çekti.

İsmet Akpınar & Marko Guduric organizasyonu:

Pazar gününün (19 Aralık) açılış karşılaşmasında deplasmanda Frutti Extra Bursaspor ile karşılaşan Anadolu Efes ise heyecanın son ana kadar sürdüğü maçtan 83-79 galip ayrıldı. Ergin Ataman’ın Elijah Bryant – David Dudzinski arasındaki gerginliğin ardından diskalifiye edildiği maçta Anadolu Efes’te, Vasilije Micic ve Filip Petrusev’in toplam 40 sayısına Chris Singleton, 11 sayı – 5 ribaundla eşlik etti. Bursaspor’da Kevarrius Hayes, 11 sayı, 6 ribaund, 3 blokla pota altında etkili oldu.

Hayes’in etkileyici takip smaçlarından ikincisi:

Pazar gününün diğer iki maçında deplasman takımları güldü. Bahçeşehir Koleji Gaziantep’i 69-76, Aliağa Petkim Semt77 Yalovaspor’u 65-92’lik skorlarla mağlup etti. Zorlu Gaziantep -Bahçeşehir Koleji karşılaşmasına, 26 sayı – 4 asistle oynayan Jamar Smith, 27 sayı – 23 ribaundla oynayan Alpha Kaba düellosu damga vurdu. Bu sonucun ardından Bahçeşehir Koleji, yedinci galibiyetine ulaşarak altıncı sıraya yükseldi.

Türk Telekom, İzmir’de Pınar Karşıyaka’yı mağlup etti

Cumartesi günü (18 Aralık) Türk Telekom, İzmir’de Pınar Karşıyaka’yı 71-76 mağlup etti. Bu sonuçla beşinci galibiyetini alıp 10. sıraya yükselen Ankara temsilcisinde Aubrey Dawkins, JaJuan Johnson ve Anthony Clemmons üçlüsü toplam 42 sayı kaydetti. Pınar Karşıyaka’da Tony Taylor ve Amath M’Baye’nin toplam 44 sayısı mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

Aaron Harrison’dan art arda üçlükler:

Cumartesi gününün diğer maçlarında Galatasaray NEF rekabetçi takım hüviyetini kaybeden HDI Sigorta Afyon Belediyesi’ni 124-82, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Darüşşafaka’yı 74-69, Beşiktaş Icrypex Büyükçekmece’yi 86-67 mağlup etti. Bu sonuçlar neticesinde Darüşşafaka sekiz galibiyetle yedinci, Beşiktaş yedi galibiyetle sekizinci sırada yer aldı.

Haftanın yerli oyuncusu

Bir kez daha takımının galip geldiği bir maçta başrolde olan Egehan Arna, panoramanın bu köşesindeki yerini istikrarlı hale getiriyor. Egehan Beşiktaş Icrypex’in Büyükçekmece galibiyetinde, 9/10 iki sayı isabetiyle 18 sayı, 5 ribaund, 3 asistle oynadı.

ING Basketbol Süper Ligi’nde 13. haftanın toplu sonuçları ve oluşan puan durumu: 

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.