Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yüzde 7 gerileyen Borsa İstanbul’da ikinci kez çifte devre kesici uygulandı

Haftanın son işlem gününde geçen cuma (17 Aralık) sert bir düşüş yaşayan ve günü yüzde 8,52 kayıpla kapatan Borsa İstanbul’da iki kere devre kesici uygulanmıştı. Borsa İstanbul, yeni haftanın ilk gününe de kayıpla başladı. Borsada kayıp yüzde 7’yi geçti, yine iki kez devre kesici uygulandı.

BIST 100 endeksinde cuma günü (17 Aralık) yaşanan sert düşüşün ardından, endeks yeni haftanın ilk işlem gününe de (19 Aralık) dalgalı seyirle girdi.

BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 3,71 düşüşle 2007 puandan başladı. Ardından endeks yüzde 1’in üzerinde yükselişle artıya geçti. Bunun üzerine satışlar hızlandı.

Saat 15.53’te devre kesici uygulandı.

İşlemlerin 16.23’te başlamasının ardından satışlar devam edince saat 16.24’te bir kez daha devre kesici uygulandı.

Borsada günlük kayıp yüzde 7’i aştı.

Açığa satışlara sınırlama

Borsa İstanbul yönetimi, piyasalar açılmadan önce BIST 50 endeksindeki paylarda açığa satışa bugün için yukarı adım kuralı getirmişti.

Açığa satış işleminin, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilmesine karar verilmişti.

Cuma günü de iki kez devre kesici uygulandı

Borsa İstanbul’da cuma günü mart ayından sonra ilk defa devre kesici uygulanmıştı.

16.24’te uygulanan devre kesicinin ardından kayıplar sürünce 17.24’e kadar bir kez daha devre kesici uygulanmasına başvurulmuştu.

BIST 100 endeksi günü yüzde 8,52 kayıpla 2084 puandan kapatmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.