Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İTO ve TTB’den ortak açıklama: “Mesleki değerlerimiz tahrip oldu ve değersizleştirildik, sonuç alana kadar mücadele edeceğiz”

İstanbul Tabip Odası (İTO), sağlıkta yaşanan sorunları dile getirmek için bir araya geldi. “Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz. Sonuç alıncaya kadar mücadeleye devam” sloganıyla düzenlenen toplantıya, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Öztürk ve TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Çiğdem Arslan katıldı.

Sağlık çalışanları, 11 Ekim’de “Beyaz Eylem” başlatmış, 23 Kasım’da İstanbul’dan Ankara’ya yürümüştü. Sağlık çalışanları, 15 Aralık’ta ise “G(Ö)REVDEYİZ” sloganıyla bir günlük iş bırakma eylemi düzenlemişti.

“Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz. Sonuç alıncaya kadar mücadeleye devam” sloganıyla düzenlenen toplantıda konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı“Bütün bu süreçte mesleki değerlerimiz tahrip oldu ve değersizleştirildik. Ekim ayından beri birlikte haklarımız için mücadele ediyoruz. Özellikle 15 Aralık’ta gördük ki biz derdimizi yurttaşlarımıza da anlatabilmişiz. Onlar da bizim yanımızda ve bize destek verdiler” dedi.

“Hekimlik görevi niteliksiz hale getirildi”

Hekimlik görevinin niteliksiz hale getirildiğini vurgulayan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip“Son yıllarda hekimlik hiç bu kadar tükenmemiş, hiç bu kadar niteliksizleştirilmemişti. Bizim mücadelemiz kendi özlük haklarımızla ilgili değil. Halkımızın sağlık hakkı ve onların buna erişme sorunuyla ilgili. Mücadelemiz bu durum sonuçlanana kadar devam edecek. Toplumsal ve bireysel görevimizin başında sadece hastalığı tedavi etmek değil, sağlığı koruma, hasta olmayı önleme ve hastalığın bir daha olmasını önleme gelmektedir” diye konuştu.

TTB ve İTO’nun ortak açıklamasını TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Çiğdem Arslan okudu.

Arslan, “Sağlık hizmetini sunamayan iktidar, halkın sağlığını tehlikeye atarak muayene sürelerini beş dakikaya indirmiş, önemli olan sağlık değil, para demenin yeni bir yolunu bulmuştur. Arabaları bile muayeneye beş dakika girse tepki gösterecek iktidar mensupları halka bunu reva görmektedir” dedi.

Toplantıda konuşan diğer konuşmacılar ise daha fazla hekim kaybetmek istemediklerini belirtti. Genç hekimlerin, geleceği yurtdışında aradığına değinen konuşmacılar, şiddet olayları ve güvencesiz çalışma koşulları nedeniyle kaybettikleri arkadaşlarından iktidarı sorumlu tuttu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.