Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Susurluk davası hükümlüsü Ziya Bandırmalıoğlu’nun öldürüldüğü çatışmanın görüntüleri ortaya çıktı

Susurluk davası hükümlüsü, eski Özel Harekât polisi Ziya Bandırmalıoğlu ve eski polis Şahin Aslan‘ın öldürüldüğü çatışmanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

İstanbul-Kadıköy’deki bir restoranda pazartesi gecesi (20 Aralık) saat 22.30 sıralarında iki grup arasında çıkan silahlı kavgada Susurluk davası hükümlüsü ve birçok faili meçhul cinayette adı geçen eski Özel Harekât polisi Ziya Bandırmalıoğlu ile eski polis Şahin Aslan öldürüldü.

Silahlı kavgada dört kişi de yaralandı.

Olayla ilgili yedi kişi gözaltına alınırken iki kişi ise aranıyor.

Çatışma anları ortaya çıktı

Susurluk davası hükümlüsü Ziya Bandırmalıoğlu ve eski polis Şahin Aslan‘ın öldürüldüğü çatışmanın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde iki grubun yakın mesafeden birbirine defalarca ateş ettiği görülüyor.

Ziya Bandırmalıoğlu kimdir?

Susurluk davası hükümlüsü eski Özel Harekât polisi Ziya Bandırmalıoğlu, Türkiye’nin yakın tarihine, “Susurluk Çetesi” ve “JİTEM davası” olarak geçen faili meçhul cinayetlerle ilgili yargılamalarda sanıklar arasında yer aldı. 

1997 yılında Susurluk davası sanıkları arasında ve tutuklu olarak yargılanan Ziya Bandırmalıoğlu, polislik mesleğinden ihraç edilmişti.

Ziya Bandırmalıoğlu, İstanbul 6 No’lu DGM’de görülen Susurluk davasında, aralarında İbrahim Şahin, Mehmet Korkut Eken Ayhan Çarkın, Yaşar Öz, Haluk Kırcı ve Ayhan Akça‘nın bulunduğu 13 sanıkla birlikte “halk arasında korku, endişe ve panik yaratacak şekilde, ammenin selameti aleyhine kasten adam öldürme, adam kaldırma, yağma cürümlerini işlemek üzere silahlı teşekkül oluşturdukları, teşekkül mensuplarının dağlarda, kırlarda, genel yollarda, meskûn yerlerde silahlı olarak dolaştıkları” gerekçesiyle 12 Şubat 2001’de dörder yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Susurluk davasında verilen cezalar, 15 Ocak 2002’de Yargıtay tarafından onanarak kesinleşmişti.

Ankara JİTEM davasında yargılanıyordu

Ziya Bandırmalıoğlu, Ankara JİTEM davasında Mehmet Ağar, eski Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin, eski MİT’çi Korkut Eken ile eski Özel Harekât polisi Ayhan Çarkın’ın da aralarında olduğu sanıklarla birlikte “cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında insan öldürmek” suçlarından yargılanıyordu.

19 sanık hakkında yerel mahkemenin verdiği beraat kararı İstinaf Mahkemesi’nde bozulmuştu, bunun üzerine dava Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlanmıştı. 

Eski MİT mensubu Tarık Ümit‘in kaçırılması ve öldürülmesi, Behçet Cantürk‘ün öldürülmesi gibi eylemlerle suçlanan Ziya Bandırmalıoğlu, bu dava kapsamında 26 Ocak 2013’te tutuklanmış ve 27 Kasım 2013’te tahliye edilmişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.