Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dusan Tadic, Lionel Messi’yi geride bıraktı: Sırp yıldız, bir takvim yılında en çok asist yapan oyuncu oldu

Hollanda Eredivisie Ligi ekiplerinden Ajax’ın Sırp yıldızı Dusan Tadic, bir takvim yılında 37 asist yaparak Lionel Messi’ye ait rekoru tarihe gömdü.

Dusan Tadic, Lionel Messi’nin rekorunu kırdı

Hollanda Eredivisie Ligi ekiplerinden Ajax’ta forma giyen Dusan Tadic, futbolu ile göz kamaştırmaya devam ediyor. Bu sezon Hollanda ekibi ile 22 resmi maça çıkan Tadic, sekiz gol ve 11 asistlik performansı ile takımını zirveye taşıdı. Sırp yıldız, aynı zamanda 2021 yılındaki asist sayısı ile Lionel Messi’ye ait rekoru da kırmayı başardı. Dusan Tadic, takvim yılında Ajax ve Sırbistan Milli Takımı formaları ile toplam 37 asist yaparak yeni rekorun sahibi oldu. Rekorun eski sahibi Lionel Messi, 2011 yılında Barcelona ve Arjantin Milli Takımı formaları ile toplam 36 asiste imza atmıştı. 

Ajax’ta dördüncü sezonunu geçiren Dusan Tadic, bu sezonlarda toplam 86 gol kaydederken 70 de asist yaptı. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax ile 2018-2019 sezonunda yarı final oynayan Tadic, bu sezon ise takımı ile grup aşamasından lider çıkmayı başardı.  

https://twitter.com/IntChampionsCup/status/1471866449538928644?s=20

Dusan Tadic’in 2020-2021 sezonundaki performansı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler