Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TBB yönetimine ilk kez Güneydoğu illerinden üç avukat seçildi – Şırnak Barosu Başkanı Ali Bayram: “Nerede hukuksuzluk varsa orada olacağız”

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) 5 Aralık’ta yapılan genel kurulunda sekiz buçuk yıllık Metin Feyzioğlu dönemi sona ererken, yeni seçilen yönetimde ilk kez Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden üç avukat yer aldı. Şırnak Barosu’ndan TBB Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen Av. Ali Bayram, “Bundan sonra insan hakları ihlalleri, temel hak ve özgürlüklerin kullanılması, demokrasi ve hukuk ile ilgili nerede bir sorun varsa biz orada olacağız” dedi.

TBB 36. Olağan Genel Kurulu’nda Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, eski başkan Metin Feyzioğlu‘nu geride bırakarak yeni TBB Başkanı seçildi. TBB’nin yeni yönetim kurulunda Şırnak Barosu’ndan Ali Bayram, eski Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek ve Muş Barosu’ndan Abdulbaki Çelebi de yer aldı.

Şırnak Barosu’ndan TBB Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen Ali Bayram, birliğin kurulduğu 1969 yılından beri ilk kez bölgeden üç temsilcinin yönetime girdiğini belirterek, bundan sonra nerede bir hukuksuzluk varsa TBB’nin orada gözlemci ve davalara müdahil olacağını söyledi.

Medyascope’a konuşan Ali Bayram, Türkiye’de hukuki anlamda ciddi sorunların bulunduğunu ve TBB’nin yükünün ağır olduğunu belirterek, “Türkiye’de bir hukuksuzluk sarmalı içindeyiz. Bu hukuksuzluk bölgede daha da fazla. Bundan sonra insan hakları ihlalleri, temel hak ve özgürlüklerin kullanılması, demokrasi ve hukuk ile ilgili nerede bir sorun varsa biz orada olacağız” dedi.

“Hasta tutuklu ve hükümlülerin durumunda çok ciddi sorun var”

Hasta tutuklu ve hükümlülerin durumunda çok ciddi bir sorun olduğunu ve devletin en temel hak olan yaşam hakkını korumakla yükümlü olduğunu söyleyen Bayram, TBB’nin bu konunun da takipçisi olacağını belirtti.

Ali Bayram, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarının yerel mahkemeler tarafından uygulanmaması ile ilgili geçmiş TBB yönetiminin sessiz kaldığını ve haklı olarak eleştiri aldığını söyledi. Bayram, TBB yönetiminin yargı yoluyla meşrulaştırılmak istenen bu duruma izin vermeyeceğini, talep ve önerilerini, hukukun sağlanması konusundaki tavrını ortaya koyacağını anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.