Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde özel teftiş başlattı – İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem”

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) işe alınan bazı çalışanların “terör örgütleriyle iltisaklı” olduğu yönünde ihbar, şikâyet ve tespitler üzerine özel teftiş başlatıldığını duyurdu. İBB, İçişleri Bakanlığı’na Twitter hesabından yanıt verdi. Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sosyal medyadan idare edilemez. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili 16 Aralık 2021 tarihli yazımıza bilgi vermediği gibi bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 86 bin İBB çalışanımızı zan altında bırakmıştır” denildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da “’Hak yemem hakkımı da yedirmem’ dedim. Bugün de diyorum ki ‘İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem.’ Suçu olanla sonuna kadar birlikte mücadele edelim. Ama şu bilinsin ki İBB ailesine saldıranlar karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında özel teftiş başlatıldığını duyurdu.

Teftişe gerekçe olarak, İBB’de işe alınan bazı çalışanların “terör örgütleriyle iltisaklı” olduğu yönünde ihbar, şikâyet ve tespitler gösterildi.

İBB’den İçişleri Bakanlığı’na yanıt

İBB, İçişleri Bakanlığı’na Twitter hesabından yanıt verdi. Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sosyal medyadan idare edilemez. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili 16 Aralık 2021 tarihli yazımıza bilgi vermediği gibi bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 86 bin İBB çalışanımızı zan altında bırakmıştır” denildi.

İmamoğlu: “İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter’dan açıklamada bulundu. İmamoğlu, “’Hak yemem hakkımı da yedirmem’ dedim. Bugün de diyorum ki ‘İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem’. Suçu olanla sonuna kadar birlikte mücadele edelim. Ama şu bilinsin ki İBB ailesine saldıranlar karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu suçlamalarda bulunmuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 9 Aralık’ta TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında İBB’ye yönelik suçlamalarda bulunmuştu. Soylu, ” 33 bin personel alındı. 12 bin kişiye ancak bakıldı. 577 kişinin terör örgütünden kaydı olduğu belirlendi. 455 tanesinin PKK ve KCK kaydı var. 80’inin DHKPC, 20’sinin MLKP, 2’sinin MKP kaydı var ve diğerlerinin kayıtlarını da gönderebilirim” demişti.

İmamoğlu’ndan Soylu’ya yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 10 Aralık’ta Bakan Soylu’nun suçlamalarına çok sert yanıt vermişti. İmamoğlu, “İlk gün cevap vermeyi düşündüm. ‘Yok’ dedim ‘Bekleyeyim.’ Dünü de bekledim. Niye? Yani şimdi ülkede sokakta gezen ya da bir kurumda çalıştığınızı bildiğiniz, 557 tane terör örgütü üyesi var diyeceksiniz. Bekledim ki herhalde gelip onları alacaklar İBB’den. Öyle ya, terör örgütü üyesiyse gelip, tutuklayacak bunu. Yalanı konuş, iftirayı at, köşene çekil. Bu arada kimse gelmedi” diye konuşmuştu.

İmamoğlu, Soylu’ya yönelik eleştirilerini şöyle sürdürmüştü: “Meclis’teki tutumu, tavrı, davranışları, kavga etme biçimi, psikolojik ruh hali, yüz ifadeleri açısından ben buradan çağrı yapıyorum. Bağımsız sağlık kuruluşları, gelsinler ve bu psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş Sayın Bakan’la ilgili bir analiz yapsınlar. Çünkü Türkiye’nin bu kadar önemli bir kurumunun başındaki insanın psikolojisi bu haldeyse, bizim kadim kurumumuz, İçişleri Bakanlığımız tehlike altında demektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB’yi hedef aldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün (25 Aralık) Gaziantep’te toplu açılış törenindeki konuşmasında, “İstanbul’da bu sabah gelirken üst geçit gövdesine bir pankart asmış. Vah zavallı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yurtları var diye. Bizim şu anda KYK olarak Türkiye genelinde açmış olduğumuz yurtların sayısını ben unuttum. Ama Bay Kemal ve avenesinin böyle yurt, okul derdi yok” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün de (26 Aralık) AKP İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda İBB’yi hedef alarak şunları söylemişti:

“İstanbul’da kazandıkları belediyelerden tek bir kişinin işten çıkartılmayacağına dair namus sözü verdiğini biliyorsunuz. Seçim meydanlarında verdiği bu sözlere ne oldu? Bu namus sözü de yalan oldu. Bir hesaba göre 13 bin 500, bir hesaba göre 15 bin kişiyi işten çıkartıp yerine aralarında terör örgütleriyle iltisaklı kişilerin de bulunduğu 45 bin kişiyi aldılar. Utanmadan bana mektup gönderiyor ‘Böyle bir şey yok’ diye. İBB’nin önünde hanımlarıyla beraber ağlayanların gözyaşlarını sen bize anlatma. İBB’nin kahir ekseriyeti AK Partili meclis üyelerinden oluşmaktadır. Bütün kayıtlar onlarda mevcuttur. Senin bütün yalanların orada tutuluyor Bay Kemal ve onun müridi. Yenikapı’ya sıra sıra dizdikleri araçların daha fazlasını, üç-beş kat daha yüksek fiyatla belediyeye doldurdular.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.