Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aşı karşıtı Avrupa şampiyonu boksör Frederic Sinistra koronavirüse yakalanarak hayatını kaybetti

Koronavirüs salgınının gerçek olduğuna inanmayan ve aşı olmayı reddeden 40 yaşındaki Avrupa şampiyonu boksör Frederic Sinistra, koronavirüse yakalanarak hayatını kaybetti.

Aşı karşıtı boksör Sinistra koronavirüsten öldü

”Belçika’nın en güçlü insanı” olarak tanımlanan 40 yaşındaki boksör Frederic Sinistra’nın koronavirüse yakalanarak hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Kasım ayı sonlarında virüse yakalanan Sinistra, salgının gerçek olduğuna inanmıyor ve aşı olmayı reddediyordu. Vucüdunun koranivürüsü rahatlıkla yenebileceğine inanan Belçikalı boksör, durumunun ağırlaşmasının ardından antrenörü Osman Yeğin’in yoğun ısrarı üzerine hastanede tedavi altına girmeyi kabul etti. Ancak Sinistra, doktorlarının itirazlarına rağmen kısa süre içinde hastaneden çıkarak tedaviye evinde devam etmek istedi. Sinistra’ya evinde oksijen tüpü bağlandı.

13 Aralık’ta Facebook hesabından “Desteğiniz için teşekkürler. Olması gerektiği gibi evde iyileşiyorum. Bin kat daha güçlü döneceğim” paylaşımında bulunan Belçikalı boksör, 16 Aralık’ta ise solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Kickboks dalında üç dünya şampiyonluğu bulunan Frederic Sinistra, 21 Aralık’ta toprağa verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.