Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: New York’ta kapalı mekanlara girişte 12 yaş ve üzerine aşı zorunluluğu getirildi, Omicron varyantı nedeniyle binlerce uçuş iptal edildi

Dünya genelinde omicron varyantı etkisini göstermeye devam ediyor. Cuma günü (24 Aralık) başlayan Noel tatilinden itibaren dünya genelinde sekiz binden fazla uçuş iptal edildi. İsrail’de kızı koronavirüse yakalanan Başbakan Naftali Bennett, karantinaya alındı. Koronavirüs vakalarının geçen hafta rekor kırdığı ve günlük vaka sayısının ilk kez 100 bini aştığı İngiltere’de, Başbakan Boris Johnson yeni kısıtlamaların gerekliliğini inceleyecek. Yeni kısıtlamaları gündemine alan bir diğer ülke de Fransa. Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberlerini Medyascope sizin için derledi.

Koronavirüsün omicron varyantının yayılması, havayolu seyahatlerini de etkiliyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli uçuş takip ve veri platformu FlightAware’in topladığı verilere göre pazartesi günü (27 Aralık) bin 300’den fazla uçuş iptal edildi. Hava yolu şirketleri, iptal edilen uçuşların sebebi olarak uçakta bulunan mürettebatın koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasını gösterdi. Cuma günü (24 Aralık) başlayan Noel hafta sonundan itibaren dünya genelinde sekiz binden fazla uçuş iptal edildi. Havayolu şirketlerinin de iki yıldır dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle milyarlarca dolar zarara girdiği belirtiliyor.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett karantinada

Aşılamada dördüncü doza başlanılan İsrail’de, Başbakan Naftali Bennett, kızının koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından kendisini karantinaya aldı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Bennett’in kabine toplantısından ayrıldığı ve test sonucu negatif gelene dek kendini izole edeceği belirtildi. Bugüne kadar 1 milyon 364 binden fazla vakanın görüldüğü İsrail’de, 8 binden fazla kişi ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Naftali Bennett

New York’ta kapalı mekanlara girmek isteyen 12 yaş ve üzeri kişiler, aşı olmak zorunda

ABD’nin New York eyaletinde bugünden (27 Aralık) itibaren restoranlar ve eğlence yerleri gibi kapalı mekanlara girmek isteyen 12 yaş ve üzeri kişiler, aşı olduklarını kanıtlamak zorunda. Eyalette koronavirüsün omicron varyantı nedeniyle hastanelere kabul edilen kişi sayısı son üç haftada dört kat artış gösterdi. 184 bin işletmeyi etkilemesi beklenen yeni kararların bugün yürürlüğe girdiği New York’ta, koronavirüs aşısı yaptırmak kamu görevlileri için zorunluydu.

Fransa’da vaka sayıları artıyor, yeni kısıtlamalar yolda

Fransa’da omicron varyantına bağlı vakaların artış göstermesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un kısa zaman içinde ülkede alınacak yeni önlemleri duyuracağı belirtildi. Ülke genelinde cumartesi günü (25 Aralık) koronavirüs salgınının başladığı günden bu yana ilk kez vaka sayısı 100 bini geçti. Macron’un, kabine üyeleri ve sağlık temsilcileri ile düzenleyeceği toplantı sonrası, açık alanlarda maske takılması gibi kuralların da aralarında olduğu yeni önlemleri açıklaması bekleniyor.

Emmanuel Macron

İngiltere’nin de gündeminde kısıtlamalar var

Geçen hafta günlük vaka sayısının 100 bini geçmesi ile rekor kırılan İngiltere’de, Başbakan Boris Johnson’ın ve hükümetin gündeminde kısıtlamalar bulunuyor. Hastane verilerini incelemeyi planlayan Johnson’ın yoğun bakım oranlarını ve ölüm sayılarını incelemesinin ardından, ülkede yeni kısıtlama kararlarının alınıp alınmayacağı belli olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.