Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’dan futbol: Boxing Day’de gol yağmuru – Real Madrid, yoluna doludizgin devam ediyor

Avrupa’nın beş büyük ligi olarak tabir edilen İngiltere, İspanya, Fransa, Almanya ve İtalya’da, 2021-2022 sezonu heyecanı devam ediyor. Bu liglerde oynanan müsabakalarda alınan skorları, öne çıkan olay ve futbolcuları Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

İngiltere Premier Lig

Manchester City, Leicester City’yi farklı geçti

İngiltere Premier Lig’in 50 yılı aşan geleneği Boxing Day, 26 Aralık 2021 ile 3 Ocak 2022 tarihleri arasında peş peşe oynanacak karşılaşmalara sahne olacak. Boxing Day’in ilk ayağı ise 26 Aralık’ta oynanan maçlar ile başladı. 

Manchester City, Leicester City ile sahasında kozlarını paylaştı. Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan ev sahibi, henüz ilk 25 dakika sona ermeden rakip filelere dört gol gönderdi. Manchester City’yi ilk yarıda farka taşıyan golleri Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez, İlkay Gündoğan ve Raheem Sterling kaydetti. 

İlk 45 dakikayı 4-0 geride kapatan Leicester City, ikinci yarıda inanılmaz bir dönüşün kıyısına kadar geldi. Brendan Rodgers’ın ekibi, 55. dakikada James Maddison’un golü ile skoru 4-1’e getirdi. Leicester City, yalnızca dört dakika sonra ise Ademola Lookman ile aradaki farkı ikiye indirdi. 65. dakikada Ederson’un sektirdiği topta fırsatçılığını konuşturan Kelechi Iheanacho, Etihad’da soğuk duş etkisi yaratacak golü kaydetti ve takımını maça yeniden ortak etti. Ancak Leicester City’nin umutları kısa süre içinde sona erdi. Ev sahibi, kullanılan köşe vuruşunda fileleri sarsan Aymeric Laporte’un golü ile rahatladı. Gol perdesini kapatan isim ise Raheem Sterling oldu. Manchester City, Leicester City engelini 6-3’lük skor ile aştı ve liderliğini sürdürdü. 

Manchester City-Leicester City karşılaşmasının özet görüntüleri:

Arsenal, Norwich City karşısında zorlanmadı

Milli futbolcumuz Ozan Kabak’ın formasını giydiği Norwich City, Arsenal’ı konuk etti. Mikel Arteta’nın öğrencileri, ligde zor günler geçiren Norwich City karşısında zorlanmadı ve farka koştu. 

Maç boyunca Norwich City’ye büyük üstünlük kuran Arsenal, ilk 45 dakikayı Bukayo Saka ve Kieran Tierney’nin golleri ile 2-0 önde kapattı. Arsenal, ikinci yarıda da gollerine devam etti. Takımının ilk golünü kaydeden Bukayo Saka, 67. dakikada bir kez daha sahne alarak aradaki farkı üçe çıkardı. Alexandre Lacazette ve Emile Smith Rowe’un golleri ise skoru belirledi. Arsenal, Norwich City’yi 5-0 yenerek üst üste dördüncü galibiyetini elde etti. 

Norwich City-Arsenal karşılaşmasının özet görüntüleri:

Newcastle United ile Manchester United yenişemedi

Newcastle United, Ralf Rangnick’in takımın başına gelmesi ile çıkışa geçen Manchester United’ı konuk etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi, henüz 7. dakikada Allan Saint-Maximin’in golü ile öne geçti. Küme düşme hattında yer alan Newcastle United, güçlü rakibi karşısında uzun süre önde gitmeyi başardı. Ancak Eddie Howe’un öğrencileri, uzun süredir hasretini çektikleri üç puana kavuşamadı. Manchester United, Edinson Cavani’nin 71. dakikada attığı gol ile St James’ Park’tan bir puan ile döndü. 

Newcastle United-Manchester United karşılaşmasının özet görüntüleri:

İngiltere Premier Lig’in 19. haftasında oynanması planlanan Liverpool-Leeds United, Wolverhampton-Watford ve Burnley-Everton karşılaşmaları, kulüplerde ortaya çıkan koronavirüs vakaları nedeniyle ertelendi. 

İngiltere Premier Lig’in 19. haftasında alınan skorlar:

İngiltere Premier Lig’in 19. haftasında oynanan diğer karşılaşmalar ile ilgili haberimiz:

İspanya LaLiga

Real Madrid, şampiyonluk yürüyüşüne devam ediyor

Athletic Bilbao, Real Madrid ile sahasında karşı karşıya geldi. San Mames Stadyumu’nda oynanan müsabakaya Real Madrid çok hızlı başladı. Eflatun-beyazlılar, dünyaca ünlü yıldızı Karim Benzema’nın dört ve yedinci dakikalarda attığı goller ile 2-0 öne geçti. Oihan Sancet ile 10. dakikada aradaki farkı bire indirerek umutlanan Athletic Bilbao, karşılaşmanın kalan bölümünde ise aradığı beraberlik golünü bulmayı başaramadı. 

Real Madrid, Athletic Bilbao engelini Karim Benzema’nın golleri ile geçti ve topladığı 46 puan ile liderliğini sürdürdü. 

Athletic Bilbao-Real Madrid karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=xvgUD3t3C7s

İspanya LaLiga’da 21. haftanın ardından ilk sekiz sıra şöyle oluştu:

Almanya Bundesliga

Almanya Bundesliga’da ilk devrenin son karşılaşmaları geçen hafta oynandı. Lider Bayern Münih, topladığı 43 puan ile ligin ilk yarısını en yakın takipçisi Borussia Dortmund’un dokuz puan önünde noktaladı.

Almanya Bundesliga’nın 17. haftasında alınan skorlar:

Almanya Bundesliga’da 17. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Fransa Ligue 1

Lille, Bordeaux’u son dakikalarda yıktı

Milli futbolcular Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı’nın formasını giydiği Lille, Fransa Ligue 1’in 19. haftasında Bordeaux’ya konuk oldu. Ev sahibi, 17. dakikada Alberth Elis’in golü ile öne geçti. Bordeaux’un golüne 33. dakikada Benjamin Andre ile yanıt veren Lille, ilk yarının son dakikasında bir kez daha sahneye çıkan Elis’in golüne engel olamadı ve soyunma odasına 2-1 geride gitti. 

Lille’i uykusundan uyandıran isim, milli futbolcu Burak Yılmaz oldu. 77. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren Burak, takımını maça yeniden ortak etti. Jonathan David ise dakikalar 84’ü gösterdiğinde Bordeaux’nun fişini çekti. Lille, böylece ligin ilk devresini galibiyet ile kapatmış oldu. 

Bordeaux-Lille karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=PLmjlgqLksQ

Paris Saint-Germain, Lorient deplasmanında bir puanı son dakikada kurtardı

Yıldızlar topluluğu Paris Saint-Germain (PSG), ligin 19. haftasında Lorient deplasmanına konuk oldu. Küme düşme hattında yer alan ev sahibi, güçlü rakibi karşısında büyük bir karakter gösterdi. Lorient, ilk yarıyı ise 40. dakikada Thomas Monconduit’in attığı gol ile 1-0 önde tamamladı. 

İkinci yarıya skor dezavantajını tersine çevirmek için çıkan PSG, aradığı golü ise uzun süre bulmayı başaramadı. Mauricio Pochettino’nun ekibine beraberliği getiren golü ise 90+1. dakikada Mauro Icardi attı. 

Lorient deplasmanından 1-1 beraberlik ile dönen PSG, Fransa Ligue 1’in ilk devresini en yakın takipçileri Olimpik Marsilya ve Nice’in 13 puan önünde lider tamamladı. 

Fransa Ligue 1’in 19. haftasında alınan skorlar:

Fransa Ligue 1’de 19. haftanın ardından oluşan puan durumu:

İtalya Serie A

Milan, Empoli’yi farklı geçti

İtalya Serie A’da zirve yarışı veren Milan, ligin 19. hafta maçında Empoli’ye konuk oldu. Karşılaşmaya Milan’ın yıldız orta sahası Franck Kessie damga vurdu. Kessie, 12. dakikada attığı gol ile takımını öne geçirdi. Empoli ise 18. dakikada Nedim Bajrami ile beraberliği yakaladı fakat güçlü rakibine kalan dakikalarda direnemedi. Milan’ın ilk golünü kaydeden  Franck Kessie, 42. dakikada bir kez daha sahne alarak takımının soyunma odasına önde gitmesini sağladı. 

Etkili oyununu ikinci yarıda da sürdüren Milan, Alessandro Florenzi ve Theo Hernandez’in golleri ile farka koştu. Maçın skorunu belirleyen isim ise Empoli forması giyen Andrea Pinamonti oldu. 

Empoli’yi deplasmanda 4-2 yenen Milan, ilk devreyi ezeli rakibi Inter’in dört puan arkasında ikinci sırada noktaladı. 

Empoli-Milan karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=UXMJDzO-yHc

Napoli, Spezia’ya boyun eğdi

Son haftalarda yaşadığı puan kayıpları ile liderlik koltuğundan olan Napoli, ligin görece zayıf ekiplerinden Spezia ile sahasında kozlarını paylaştı. Karşılaşmaya mutlak üç puan parolası ile çıkan ev sahibi, Spezia’nın kilidini bir türlü açmayı başaramadı. Öte yandan Thiago Motta’nın öğrencileri, 37. dakikada Juan Jesus’un kendi kalesine attığı gol ile öne geçerek daha da morallendi. 

Napoli, karşılaşmanın son düdüğüne kadar her şeyi denedi fakat istediği beraberlik golünü bulamadı. Diego Armando Maradona Stadyumu’nu sessizliğe boğan Spezia, karşılaşmadan üç puan ile ayrılmasını bildi. 

Napoli-Spezia karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=30eywT3-Pmg

İtalya Serie A’nın 19. haftasında alınan skorlar:

İtalya Serie A’da 19. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler