Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Susurluk davası hükümlüsü Ziya Bandırmalıoğlu cinayetinde iki tutuklama daha

İstanbul- Kadıköy’deki bir restoranda 20 Aralık’ta çıkan silahlı çatışmada Susurluk davası hükümlüsü, eski özel harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu ve eski polis Şahin Aslan’ın öldürüldüğü cinayete ilişkin soruşturma sürüyor. Bandırmalıoğlu’nun yeğeninin ardından iki şüpheli daha tutuklandı.

Susurluk davası hükümlüsü, eski özel harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu ve eski polis Şahin Aslan‘ın öldürüldüğü, beş kişinin de yaralandığı silahlı çatışmayla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sürüyor.

Olayla ilgili sekiz kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerden dördünün hastanede tedavisi sürerken, diğer dört şüpheli geçtiğimiz hafta adliyeye sevk edildi.

Şüpheliden biri savcılık tarafından, ikisi ise çıkarıldıkları mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı.

Ziya Bandırmalıoğlu’nun yeğeni Mert B. ise “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçundan tutuklandı.

Hastanede olan şüphelilerden Fuat Ç. de dün (28 Aralık) tedavisinin ardından emniyete sevk edildi.

Emniyette susma hakkını kullanan Fuat Ç. çıkarıldığı mahkemece “kasten öldürme” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarından tutuklandı.

Firari olarak aranan ve geçen günlerde Diyarbakır’da yakalanan şüpheli Caner K. da “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçundan tutuklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.