Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. Tur heyecanı devam ediyor: Fenerbahçe, Afjet Afyonspor’u uzatmalarda eledi

Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. Tur heyecanı, dün (29 Aralık) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Normal süresi golsüz eşitlik ile sona eren karşılaşmada Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği TFF 2. Lig ekibi Afjet Afyonspor’u Enner Valencia (penaltı) ve Bright Osayi-Samuel’in attığı goller ile 2-0 mağlup etti ve son 16 turuna yükseldi. 

Fenerbahçe’nin yanı sıra Aytemiz Alanyaspor, VavaCars Fatih Karagümrük, Adana Demirspor ve Göztepe, son 16 turuna yükselen diğer ekipler oldu. 

Fenerbahçe, uzatmalarda güldü

Süper Lig’de zirve yarışından oldukça uzak kalan Fenerbahçe, TFF 2. Lig ekibi Afjet Afyonspor’u konuk etti. Ülker Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı müsabakada tempo düşüktü. Her iki ekip de karşılaşmanın normal süresinde fileleri sarsmayı başaramadı. 

Normal süresi golsüz eşitlik ile sona eren maçta uzatma devrelerine geçildi. Uzatmalar ile oyun üstünlüğünü tamamen eline alan Fenerbahçe, 93. dakikada Bright Osayi-Samuel’in yerde kalmasının ardından penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına geçen Enner Valencia, meşin yuvarlağı filelere yollayarak takımını öne geçiren golü kaydetti. Fenerbahçe, 99. dakikada ise aradaki farkı ikiye çıkardı. Filip Novak’ın pasında top ile buluşan Osayi-Samuel, yaptığı vuruşla fileleri sarstı ve Fenerbahçe’yi son 16 turuna taşıyan isim oldu. Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup olan Afjet Afyonspor, Ziraat Türkiye Kupası’na 5. Tur’da veda etti. 

Fenerbahçe-Afjet Afyonspor karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://twitter.com/aspor/status/1476299507814092801?s=20

Fenerbahçe’nin yanı sıra şimdiye kadar Trabzonspor, Altaş Denizlispor, Kasımpaşa, Atakaş Hatayspor, Fraport-TAV Antalyaspor, Aytemiz Alanyaspor, VavaCars Fatih Karagümrük, Adana Demirspor ve Göztepe, son 16 turuna yükselen diğer ekipler oldu. 

Kasımpaşa 2-2 Kocaeli (Uzatmalar: 5-3)

Atakaş Hatayspor 1-0 -Menemen

Fraport-TAV Antalyaspor 2-1 GZT Giresunspor

Trabzonspor 1-0 Beypiliç Boluspor

Galatasaray 3-3 Altaş Denizlispor (Penaltılar: 5-6)

Aytemiz Alanyaspor 5-0 Mardin 1969

VavaCars Fatih Karagümrük 4-0 Bodrumspor

Adana Demirspor 3-2 Ankaraspor

Göztepe 1-0 Samsunspor

Fenerbahçe 0-0 Afjet Afyonspor (Uzatmalar: 2-0)

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur aşamasında bugün (30 Aralık) oynanacak karşılaşmalar:

13.00: Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Bandırmaspor

15.00: İttifak Holding Konyaspor-Ümraniyespor

15.00: Kayserispor-68 Aksarayspor

17.00: Demir Grup Sivasspor-Ankaragücü

18.30: Gaziantep FK-Bursaspor

21.00: Beşiktaş-Altay

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.