Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Colorado eyaletinde yangınlar: Binlerce kişi tahliye edildi, bölgede olağanüstü hal ilan edildi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Colorado eyaletinde çıkan orman yangınları nedeniyle on binlerce kişi bölgeden tahliye edildi ve yüzlerce ev küle döndü. Yetkililer, Denver’ın kuzeyindeki Boulder County adlı yerleşim biriminde etkili olan yangınlarda alevler daha da yayıldıkça ölüm ve yaralanmaların artmasından endişe ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Colorado eyaletinde çıkan orman yangınları sonucunda on binlerce kişi bölgeden tahliye edildi ve yüzlerce ev kül oldu. Denver’ın kuzeyindeki Boulder County bölgesinde etkisi gösteren yangınlar hızla devam ediyor ve yetkililer, alevler daha da yayıldıkça ölüm ve yaralanmaların artmasından endişeli.

Louisville ve Superior kasabalarında yaklaşık 30 bin kişiye perşembe günü (30 Aralık) evlerini terk etmeleri söylendi. 

Vali Jared Polis tarafından bölgede olağanüstü hal ilan edildi.

Polis yetkilileri basına verdikleri demeçte, “Bu yangınlar doğanın bir gücü, rüzgarların dinmesini, havanın değişmesini umuyoruz. Yangından doğrudan etkilenenler yalnız olmadıklarını bilmelidir” dedi.

Alevlerin saatte 196 kilometre hıza ulaşarak bölgede yangınların yayılmasına neden olduğu belirtildi.

Superior bölgesinde yaklaşık 580 evin yandığını açıklayan Şerif Joe Pelle, en az bir ilk müdahale görevlisi ve altı kişinin de yaralandığını belirterek, daha fazla zayiatın muhtemel olduğunu da sözlerine ekledi.

Bölgede çıkan yangının nedeni halen bilinmiyor. Ancak Colorado’nun son yıllarda aşırı kuraklık sorunu yaşadığı ve bu kuraklığın yangınların yayılmasındaki etkenlerden biri olduğu belirtiliyor.

Kaynak: BBC

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.