Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya 2022’ye “merhaba” dedi: Fotoğraflarla yılbaşı coşkusu

Dünya, 2022’ye koronavirüs gölgesinde “merhaba” dedi. Omicron varyantının dünya genelinde hızla yayılmasıyla birlikte bazı büyük şehirlerde yılbaşı etkinlikleri iptal edilirken, bazılarında ise yılbaşı kutlamalarının sayısını azaltıldı ve kimi kısıtlamalar getirildi.

Dünyada 2022’ye ilk “merhaba” diyenler, Pasifik Okyanusu’nda bulunan Kiribati, Samoa ve Tongo adaları oldu. Kiribati, Samoa ve Tongo dün (31 Aralık) TSİ 13:00’te yeni yıla girdi. Üç ada ülkesinden sonra ise Yeni Zelanda, Fiji ve Avustralya yeni yılı karşıladı.

İşte dünyanın dört bir yanından fotoğraflarla yılbaşı coşkusu:

New York-ABD
Londra-İngiltere
Moskova-Rusya. Fotoğraf: Alexander Zemlianichenko Jr./Associated Press
Berlin-Almanya. Fotoğraf: Adam Berry/Getty Images
Portekiz. Fotoğraf: Armando Franca/Associated Press
Tayland. Fotoğraf: Lillian Suwanrumpha/AFP/Getty Images
Sidney’in ünlü havai fişek gösterisi. Fotoğraf: Jaimi Joy/Reuters
Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai, başkentte bulunan ve dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa’dan atılan havai fişekler ile yeni yılı karşıladı.
Yunanistan’ın başkenti Atina’da Akropolis’in tepesindeki Parthenon Tapınağı havai fişeklerle aydınlandı.
Japonya’nın başkenti Tokyo’nın güneyindeki Hasedera Budist tapınağında insanlar, yeni yıl dilekleri ve koronavirüs salgınının bir an önce sona ermesi için 6 bin 500 mum yaktı.
Hong Kong yeni yılı havai fişekler ile karşıladı.
Pakistan
Madrid-İspanya

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.