Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi protestolarının birinci yılında öğrenciler, Berke Gök ve Perit Özen için Silivri Cezaevi’ndeydi: “Arkadaşlarımızı alacağız”

Boğaziçi Üniversitesi’ne 2021 yılının başında Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı başlayan eylemler, Bulu’nun görevden alınıp yerine Prof. Dr. Naci İnci’nin atanmasının ardından da sürüyor. Boğaziçi protestolarının birinci yılında öğrenciler, 89 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan arkadaşları Ersin Berke Gök ve Caner Perit Özen için cezaevine gitti. Burada açıklamada bulunan öğrenciler, “Boğaziçi direnişi, taleplerimiz gerçekleşene kadar devam edecek. Daha önce 11 arkadaşımızı nasıl aldıysak Berke ve Perit’i de alacağız” dedi. Öğrenciler, Gök ve Özen’in yargılanacağı davanın ilk duruşmasına da çağrı yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne 2021 yılının başında Melih Bulu rektör olarak atanmış ve okulda protestolar başlamıştı. 15 Temmuz 2021’de Bulu görevinden alınmış, yerine Naci İnci getirilmişti. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, akademisyenlerinin ve destekçilerinin eylemleri Ocak 2021’den beri devam ediyor. Bu süreçte 11 öğrenci tutuklandı ve serbest bırakıldı. Yargılandıkları davalar ise hâlâ devam ediyor. Ayrıca okulda, akademisyenler Can Candan, Feyzi Erçin ve Cemre Baytok ve Seda Binbaşgil görevlerinden alındı.

Ekim 2021’de ise Ersin Berke Gök ve Caner Perit Özen, Naci İnci’nin ihbarı ve daha önce öğrencilerin tutuklanmasına yol açan ve duruşmada çelişkili olduğu görülen beyanlarda bulunan güvenlik görevlilerinin şikayeti üzerine tutuklandı. Öğrencilerin yargılanacağı davanın ilk duruşması önümüzdeki cuma günü (7 Ocak) yapılacak.

Hem protestoların birinci yılını geride bırakması hem de Gök ve Özen’in davalarının yaklaşması nedeniyle öğrenciler bugün (2 Ocak) Silivri Cezaevi’ne giderek açıklamada bulundu.

Otobüslerle Silivri’ye giden öğrencilerin önünü jandarma ekipleri cezaevine bir kilometre kala durdurdu. Jandarma, öğrencilerin şiir okumasına ve gazetecilerin görüntü almasına izin vermedi. Öğrenciler daha sonra Silivri Cezaevi’nin önüne giderek açıklamalarını okudu.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasının ardından başlayan süreci özetleyen öğrenciler, Ersin Berke Gök ve Caner Perit Özen’in yargılandığı davanın ilk duruşmasına çağrı yaptı. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 7 Ocak’ta görülecek duruşma için çağrıda bulunan öğrenciler, “Daha önce 11 arkadaşımızı nasıl aldıysak, Berke ve Perit’i de alacağız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.