Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülistan Doku’nun ailesi Tunceli Adliyesi’nde oturma eylemi başlattı – Anne Bedriye Doku: “Adalet istiyorum, adalet, adalet”

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi, kızlarının kaybedilmesinin ikinci yılında Tunceli Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı. Diyarbakır’dan Tunceli’ye giden aile, Doku’nun kaybedildiği 5 Ocak’a kadar oturma eylemlerine devam edecek.

Anne Bedriye Doku, baba Halit Doku ve abla Aygül Doku, 729 gündür Gülistan Doku‘nun akıbetini soruyor. Üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi, babası ve ablası, Diyarbakır’dan Tunceli’ye giderek adliye önünde eyleme başladı.

Doku ailesi, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ile görüşmek istedi ancak bu talepleri kabul edilmedi, güvenlik güçleri aileyi engelledi.

“Adalet istiyorum”

Tunceli’de açıklamada bulunan anne Bedriye Doku, kızı Gülistan Doku’nun fotoğrafını tutarak, “Adalet istiyorum, adalet, adalet. Valiyi istiyorum, vali gelsin. Ben derdimi kime söyleyeceğim? Benim kızım burada kayboldu. Adalet istiyorum” dedi.

Gülistan Doku 729 gündür kayıp

Son olarak, 5 Ocak 2020’de Tunceli-Elazığ yolu üzerinde bulunan Sarısaltuk Viyadüğü’nde görüntülenen Gülistan Doku’nun intihar ettiği iddia ediliyordu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve jandarma ekipleri, 5 Ocak’ta bu bölgede arama çalışmalarına başladı ve çalışmalar 18 Ağustos 2020’de durduruldu. Ekiplerin arama çalışmaları, cumhuriyet tarihinin en uzun süren arama çalışması oldu. 

Gülistan Doku’nun ailesi, arama çalışmalarının durdurulmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla görüşerek, cinayetten şüphelendiklerini belirtti. Soylu’nun talimatıyla, Devlet Su İşleri’ne bağlı olan Uzunçayır Barajı boşaltılmaya başlandı. 

Doku’ya ait en son görüntülerin Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü’nde olması, intihar şüphesini artırmıştı. Bilirkişi raporunda, viyadüğün altındaki suda intihar olasılığını gösterecek hareketlilik yaşanmadığı belirtilirken, “Köprü ayağındaki efekt, bir piksel artığı olup kesinlikle yukarıdan suya düşen bir insan veya eşyanın suda yükselttiği su sütunu değildir” denildi.

Soruşturma dosyasına eklenen, Zaynal Abakarov’un Gülistan Doku’yu darp ettiği ve iki gün boyunca alıkoyduğu”na dair bilirkişi raporunun ardından aile, Abakarov’un tutuklanması için talepte bulundu ancak savcılık bu talebi reddetti. 

Abakarov’un polis memuru üvey babası Engin Yücer, Doku’ya ait kişisel bilgileri açıkladığı gerekçesiyle hakkında açılan kamu davasının ilk duruşmasına katılmadı. İlk celsede mahkeme, Yücer’in talimat ile ifadesinin alınmasını kararlaştırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.