Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden 12-15 yaş grubuna Pfizer&BioNTech’in takviye aşısı için onay

Dünya genelinde koronavirüsün Omicron varyantı etkisini göstermeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD), 12-15 yaş grubuna Pfizer&BioNTech aşısının destekleyici olarak vurulmasına onay verildi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in koronavirüs testi pozitif çıktı. İsrail’de sağlık çalışanları ile 60 yaş ve üzeri için dördüncü doz uygulaması başladı. Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberlerini Medyascope sizin için derledi.

FDA’dan 12-15 yaş grubuna Pfizer&BioNTech’in takviye aşısı için onay

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), 12-15 yaş grubu için Pfizer&BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs destek aşısına acil kullanım onayı verdi. FDA’dan paylaşılan açıklamada, iki doz aşıdan sonra geçmesi gereken altı aylık sürenin beş aya indirildiği de belirtildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) verilerine göre, 12-15 yaş arasındaki 8,7 milyon çocuktan beş milyonu en az iki doz aşı yaptırmış durumda.

Koronavirüse yakalanan ABD Savunma Bakanı Austin karantinada

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, koronavirüse yakalandı. Yazılı bir açıklama paylaşan Austin, semptom gösterdikten sonra koronavirüs testi yaptırdığını ve test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu. Belirtilerinin hafif seyrettiğini söyleyen Austin, beş gün boyunca karantinada kalacağını, karantina süresince önemli toplantılara çevrimiçi olarak katılacağını ve tüm yetkilerin kendisinde olacağını söyledi. Lloyd, ABD Başkanı Joe Biden ile en son 21 Aralık’ta görüştüğünü de belirtti.

Lloyd Austin

İsrail’de sağlık çalışanları ile 60 yaş ve üzeri için dördüncü doz uygulaması başladı

İsrail’de koronavirüsün Omicron varyantına karşı, 60 yaş ve üstü ve sağlık çalışanlarına dördüncü doz uygulaması başladı. Ülkede artan koronavirüs vakaları hakkında açıklamalarda bulunan Başbakan Naftali Bennett, hükümetin vakalardaki artışı önleyemeyeceği belirterek, 60 yaş üzeri ve sağlık çalışanlarını dördüncü doz aşılarını olmaya çağırdı.

Güney Kore’de Omicron varyantından ilk ölümler

Güney Kore, Omicron varyantına bağlı ilk ölümü bildirdi. Yonhap haber ajansının aktardığına göre, koronavirüsün son derece bulaşıcı Omicron varyantı tespit edilen iki kişi, varyant nedeniyle hayatını kaybetti. Ajans, Gwangju kentindeki sağlık yetkililerine dayandırdığı haberinde, hayatını kaybedenlerin ikisinin de 90 yaşında olduğunu bildirdi.

Dört binden fazla uçuş iptal edildi

Pazar günü (2 Ocak) dünya genelinde dört binden fazla uçuş iptal oldu. ABD merkezli uçuş takip ve veri platformu FlightAware’in topladığı verilere göre, pazar günü dört binden fazla uçuş iptal edildi. Havayolu şirketleri, iptal edilen uçuşların sebebi olarak uçakta bulunan mürettebatın koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasını gösterdi. 

Hindistan’da 15-18 yaş grubuna aşı başladı

Hindistan’da bugünden (3 Ocak) itibaren 15 ile 18 yaş arasındaki çocukların aşılanmasına başlandı. Eyalet hükümetleri okullarda, hastanelerde ve özel servisler aracılığıyla aşıları uygulamaya başlayacaklarını duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.