Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi Panorama (15): Dört maçın oynanabildiği haftada Darüşşafaka, Pınar Karşıyaka’yı İzmir’de mağlup etti

ING Basketbol Süper Ligi’nin (BSL) 15. haftasında, takımlardaki koronavirüs vakaları nedeniyle sekiz maçın dördü oynanabildi. 

Fenerbahçe Beko – Büyükçekmece maçı iki takımda, Semt77 Yalovaspor – Anadolu Efes maçı Efes’te, Yukatel Merkezefendi Belediyesi – Bahçeşehir Koleji maçı Denizli temsilcisinde ve Beşiktaş Icrypex – Aliağa Petkim maçı ise İzmir temsilcisinde görülen koronavirüs vakaları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Oyuncu kadrosu ve teknik ekipten Fenerbahçe Beko’da toplam üç, Anadolu Efes’te ise sekiz kişinin testi pozitif çıktı.

Darüşşafaka, Pınar Karşıyaka’yı mağlup etti

Haftanın dikkat çeken maçında Darüşşafaka, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda Pınar Karşıyaka’yı 82-79 mağlup etti. Maç boyu geriden takip ettiği rakibiyle farkı son anlarda indirmesine rağmen sahadan yenilgiyle ayrılan İzmir ekibi, bu sonuçla ligdeki beşinci mağlubiyetini alırken Daçka, 15 maçta 11 galibiyetle ikinci sıraya yükseldi.

Karşıyaka’da Bonzie Colson ve Amath M’Baye’nin toplam 43 sayı – 13 ribaundluk performansı ve Can Korkmaz’ın 3/5 üçlükle 12 sayı, 5 asistlik performansı mağlubiyeti önlemeye yetmedi. Selçuk Ernak yönetiminde BSL’de beklentileri aşan Darüşşafaka’da ise Troy Caupain, Gabriel Olaseni ve Nathan Boothe üçlüsü kaydettikleri toplam 54 sayı ile öne çıkan isimler oldu.

2022’nin ilk maçının sonunda heyecan verici çekişme:

Galatasaray NEF, Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk ettiği Türk Telekom’u 88-71’lik skorla geçerek istikrarlı performansını sürdürdü. Türk Telekom’un beş galibiyette kalarak 11. sıraya gerilediği maçta, sarı-kırmızılılarda Melo Trimble, 7/12 üçlük isabeti ve 27 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.

Sadık Emir Kabaca’nın harika bloğu:

Frutti Extra Bursaspor, Gaziantep deplasmanında galip

15. haftanın Darüşşafaka gibi deplasmanda önemli galibiyete imza atan diğer takımı, Gaziantep’i 75-67 mağlup eden Frutti Extra Bursaspor oldu. Gaziantep’te QJ Peterson ve Alpha Kaba’nın toplam 40 sayısı galibiyet için yeterli olmazken Bursaspor, kolektif katkının meyvelerini topladı. Yeşil-beyazlılarda en skorer isim 14 sayıyla Derek Needham olurken Onuralp Bitim 9 sayı, 4 ribaund, ikişer asist ve top çalma, Egemen Güven 8 sayı, 6 ribaund, ikişer asist ve blokla değerli katkılar sağladı.

Allerik Freeman – Kevarrius Hayes alley-oop’u:

Tofaş, beş haftadır maddi sıkıntılar nedeniyle sezon başında yola çıktığı oyuncularla yollarını ayıran ve lige Basketbol Gençler Ligi oyuncularıyla devam eden HDI Sigorta Afyon Belediyesi’ni 145-55 mağlup etti.

ING Basketbol Süper Ligi’nde 15. haftanın toplu sonuçları ve oluşan puan durumu: 

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler