Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aşı olmayan Bogdanoff kardeşler altı gün arayla koronavirüsten hayatını kaybetti

Fransa televizyon dünyasının ünlü ikizleri Grichka ve Igor Bogdanoff, koronavirüs nedeniyle altı gün arayla hayatlarını kaybetti. 72 yaşındaki ikizler, “sağlıklı yaşam tarzlarının kendilerini koruyacağı” gerekçesiyle koronavirüs aşısı yaptırmamıştı.

Fransa’da televizyonlardaki ilk bilimkurgu programını hazırlayan ve sunan ünlü Bogdanoff kardeşlerden Grichka 28 Aralık’ta, Igor ise dün (3 Ocak) hayatını kaybetti. 72 yaşındaki ikizler, koronavirüs aşısı yaptırmamıştı.

Bogdanoff kardeşlerin arkadaşları, sağlıklı yaşam tarzlarının kendilerini koruyacağına inandıkları için aşı olmadıklarını ve aralık ayında da hastaneye kaldırıldıklarını söyledi.

Aileleri, ikiz kardeşlerin ölüm nedenini açıklamasa da avukatları Edouard de Lamaze, koronavirüse yakalandıklarını doğruladı. Aile dostları Pierre-Jean Chalençon, hastanede tedavi görmek için çok geç kaldıklarını söyledi ve “İnsanlar, aşı karşıtı olduklarını söylüyor fakat aşı karşıtı değillerdi. Birkaç arkadaşı aşı olmaları gerektiğini söylese de yaşam tarzları nedeniyle koronavirüs riski altında olmadıklarını hissettiler” dedi.

Eski Fransa Eğitim Bakanı ve Bogdanoff kardeşlerin yakın arkadaşı Luc Ferry de ikizlerin aşı karşıtı olmadığını söyledi ve “İkisi de atletti, herhalde aşının virüsten daha tehlikeli olduğunu düşündüler” diye konuştu.

Grichka ve Igor Bogdanoff, 1980’lerde bir uzay mekiği setinde sundukları bilimkurgu programlarıyla ünlü olmuşlardı. Fransa’nın en büyük kanalı TF1’de sundukları Temps X isimli program, hem ülke hem de dünya genelinde büyük yankı bulmuştu.

1990’lardaki estetik ameliyatlarının ardından yüz özelliklerinin çarpıcı bir şekilde değişmesiyle gündeme gelen Bogdanoff kardeşler, “Uzaylı yüzü gibi yüze sahip olmaktan gurur duyuyoruz” demişti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.