Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’dan futbol: Manchester United, Ralf Rangnick yönetiminde ilk mağlubiyetini aldı – Enes Ünal, attığı gol ile Real Madrid’i yıktı

Avrupa’nın beş büyük ligi olarak tabir edilen İngiltere, İspanya, Fransa, Almanya ve İtalya’da, 2021-2022 sezonu heyecanı devam ediyor. Bu liglerde oynanan müsabakalarda alınan skorları, öne çıkan olay ve futbolcuları Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

İngiltere Premier Lig

Manchester City, Arsenal’i deplasmanda yendi

İngiltere Premier Lig’in 50 yılı aşan geleneği Boxing Day, 26 Aralık 2021 ile 3 Ocak 2022 tarihleri arasında peş peşe oynanan karşılaşmalara sahne oldu. Boxing Day, dün (3 Ocak) oynanan karşılaşmaların ardından ise sona erdi. 

Manchester City, Arsenal ile deplasmanda kozlarını paylaştı. Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan ev sahibi, uzun yıllardır taraftarlarının özlemini duyduğu futbolu sahaya yansıtmayı başardı. Üst üste bulduğu pozisyonlar ile Manchester City kalesinde tehlikeler yaratan Arsenal, aradığı golü 31. dakikada buldu. Kieran Tierney’nin pasında top ile buluşan Bukayo Saka, meşin yuvarlağı filelere yollayarak takımını öne geçiren isim oldu. 20 yaşındaki yıldız futbolcu, Manchester City filelerine attığı gol ile 2022 yılında Premier Lig’in ilk golünü atan isim olarak da kayıtlara geçti. Arsenal, ilk yarının kalan dakikalarında da Gabriel Martinelli önderliğinde rakip kalede tehlikeler yarattı. 

Soyunma odasına 1-0 geride giden Manchester City, ikinci yarıya daha istekli başladı. City’nin yardımına ise Granit Xhaka yetişti. Arsenal’in İsviçreli orta saha oyuncusu, ceza sahası içinde Bernardo Silva’yı düşürerek penaltıya sebebiyet verdi. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Riyad Mahrez, skoru 1-1’e getiren golü kaydetti. Arsenal cephesinde bu dakikadan itibaren her şey tersine döndü. Arsenal’in Brezilyalı stoperi Gabriel, dakikalar 59’u gösterdiğinde orta alanda Gabriel Jesus’u formasından çekerek yere düşürdü. Hakem Stuart Attwell, yaptığı bu müdahaleyi gerekçe göstererek Gabriel’e ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Arsenal’in 10 kişi kalması ile avantajı eline geçiren Manchester City, oyunu rakip sahaya yıkarak gol aramaya başladı. Emirates Stadyumu’nu dolduranları yıkan gol ise 90+3. dakikada geldi. Manchester City’nin İspanyol orta sahası Rodri, ceza sahası içinden yaptığı vuruşta kaleci Aaron Ramsdale’i avladı ve takımına galibiyeti getirdi. 

Arsenal’i 2-1 ile geçen Manchester City, puanını 53’e çıkartarak liderliğini sürdürdü. Arsenal ise 35 puanda kaldı.

Arsenal-Manchester City karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=LHIrp_xzvaQ

Chelsea-Liverpool maçı nefesleri kesti

İngiltere Premier Lig’in 21. haftası, dev bir karşılaşmaya ev sahipliği yaptı. Şampiyonluk yarışında lider Manchester City’nin oldukça gerisine düşen Chelsea ile Liverpool, Stamford Bridge’de karşı karşıya geldi. 

Liverpool, Chelsea deplasmanında karşılaşmaya hızlı başlayan ekip oldu. Maviler, ilk dakikalarda genç stoperi Trevoh Chalobah’ın yaptığı basit hatalar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadı. Chalobah, 9. dakikada ise geri dönüşü olmayan bir hata yaptı. Genç stoperin hatası sonucu top ile buluşan Sadio Mane, kaleci Edouard Mendy engelini aşarak takımını öne geçirdi. Mane’nin golünün ardından da ataklarına hız kesmeden devam eden Liverpool, 26. dakikada Mohamed Salah’ın harika golü ile aradaki farkı ikiye çıkardı. 

İlk yarım saatlik dilimde Stamford Bridge’i dolduran taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Chelsea, ilk yarının son bölümünde inanılmaz bir geri dönüşe imza attı. Mateo Kovacic’in 42. dakikada ceza sahası dışından attığı nefis gol ile aradaki farkı bire indiren ev sahibi, 45+1. dakikada ise Christian Pulisic ile beraberlik golünü buldu. 

Her iki ekip de ikinci yarıda ilk yarının aksine daha az pozisyona girebildi. İlk 45 dakikada futbola doyan Stamford Bridge tribünleri, ikinci yarıda gol izleyemese de evlerine mutlu döndü. 

27 yılın ardından bir ilk

Stamford Bridge, 27 yıllık aranın ardından bir ilke sahne oldu. Premier Lig’de 15 Nisan 1989’da yaşanan Hillsborough faciasının ardından ilk kez 12 bin seyirci, bir müsabakayı ayakta takip etti. Chelsea ile Liverpool arasında oynanan müsabakayı ayakta takip etmeyi tercih eden seyirciler, önlerine çekilen demir barlar sayesinde zorluk yaşamadı. Oturma yerleri ise Almanya Bundesliga’nın aksine kaldırılmadı. Hillsborough faciasında Liverpool taraftarı olan 96 kişi, ezilerek hayatını kaybederken, 766 kişi ise yaralanmıştı. Bu olay, İngiltere ve dünya futbolunun en ölümcül kazası olarak tarihteki yerini almıştı. 

Chelsea-Liverpool karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=ziPsRtIpj_w

Romelu Lukaku ile Thomas Tuchel arasında ortaya çıkan problemler hakkındaki haberimize buradan ulaşabilirsiniz:

Wolverhampton’dan Manchester United’a soğuk duş

Manchester United, Premier Lig’in 21. haftasında Wolverhampton’u konuk etti. Ralf Rangnick yönetiminde çıkışa geçen Kırmızı Şeytanlar, müsabakanın ilk yarısında sahada yokları oynadı. Wolverhampton, ilk 45 dakikalık bölümde üst üste pozisyonlara girerek ev sahibinin kalesinde etkili oldu. Ancak İspanyol kaleci David de Gea, yaptığı kurtarışlar ile Wolves forması giyen futbolculara gol izni vermedi.  

Old Trafford’da ikinci yarı, her iki takımın da tehlikeli pozisyonlarına sahne oldu. Manchester United, maçtaki en büyük tehlikesini ise 67. dakikada yarattı. Nemanja Matic’in pasında top ile buluşan Bruno Fernandes, ceza sahası içinde yaptığı vuruşta üst direği geçemedi. Romain Saiss ise 75. dakikada Wolverhampton adına üst direğe takılan isim oldu. Futbolseverlerin beklediği gol, 82. dakikada geldi. Ceza sahası dışında top ile buluşan Joao Moutinho, yaptığı şık vuruşla kaleci David de Gea’yı avladı ve Wolverhampton’a galibiyeti getirdi. 

Manchester United, Ralf Rangnick yönetiminde ilk kez mağlup oldu. Kırmızı Şeytanlar, bu yenilginin ardından 31 puanda kaldı. Old Trafford’dan üç puan ile dönen Wolverhampton ise puanını 28’e çıkardı. 

Manchester United-Wolverhampton karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=SwE5xKcJyzw

İngiltere Premier Lig’in 21. haftasında alınan skorlar:

Arsenal 1-2 Manchester City

Watford 0-1 Tottenham

Crystal Palace 2-3 West Ham United

Brentford 2-1 Aston Villa

Leeds United 3-1 Burnley

Everton 2-3 Brighton

Chelsea 2-2 Liverpool

Manchester United 0-1 Wolverhampton

Leicester City-Norwich City (Koronavirüs vakaları nedeniyle ertelendi)

Southampton-Newcastle United (Koronavirüs vakaları nedeniyle ertelendi)

İngiltere Premier Lig’in 21. haftasının ardından oluşan puan durumu:

İspanya LaLiga

Real Madrid’i yıkan isim Enes Ünal oldu

İspanya La Liga’nın 19. haftasında Getafe ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Son haftaların formda ekibi Getafe, lider Real Madrid karşısında başabaş bir futbol ortaya koydu. Ev sahibinde forma giyen milli futbolcumuz Enes Ünal, eflatun-beyazlıları yıkan isim oldu. 9. dakikada Militao’nun büyük hatasının ardından top ile buluşan Enes, meşin yuvarlağı filelere yollamayı başardı. Milli futbolcu, böylelikle LaLiga’da 2022 yılının ilk golünü kaydeden isim olarak kayıtlara geçti. 

Real Madrid, Enes Ünal’ın golünün ardından ataklarına hız verdi. Ancak eflatun-beyazlılar, kaleci David Soria engelini geçmeyi başaramadı. Büyük bir sürprize imza atarak Real Madrid’i mağlup eden Getafe, yenilmezlik serisini altı maça çıkardı. 46 puanda kalan lider Real Madrid ise 11 maç sonra kaybetti. 

Getafe-Real Madrid karşılaşmasının özet görüntüleri:

Barcelona, Real Mallorca deplasmanından üç puan ile döndü

Xavier Hernandez yönetimindeki Barcelona, LaLiga’nın 19. haftasında Real Mallorca ile kozlarını paylaştı. Aralık ayını yalnızca bir galibiyet alarak tamamlayıp hayal kırıklığı yaratan Barcelona, Mallorca deplasmanından üç puan ile döndü. Son haftaların tartışmalı golcüsü Luuk de Jong, maç boyunca gösterdiği etkileyici performansı golle süslemeyi de başardı. 44. dakikada fileleri sarsan Hollandalı santrfor, Barcelona’ya galibiyeti getiren isim oldu. 

Real Mallorca’yı deplasmanda 1-0 mağlup eden Barcelona, puanını 31’e çıkartarak rahat bir nefes aldı. Ev sahibi ise 20 puanda kaldı.

Real Mallorca-Barcelona karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=JgcPZUtfvF4

İspanya LaLiga’nın 19. haftasında alınan skorlar:

Valencia 1-2 Espanyol

Getafe 1-0 Real Madrid

Atletico Madrid 2-0 Rayo Vallecano 

Elche 0-0 Granada

Alaves 1-1 Real Sociedad

Real Betis 0-2 Celta Vigo

Real Mallorca 0-1 Barcelona

Villarreal 5-0 Levante

Osasuna 1-3 Athletic Bilbao

Cadiz 0-1 Sevilla

İspanya LaLiga’da 19. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Almanya Bundesliga

Almanya Bundesliga’da ilk devrenin son karşılaşmaları iki hafta önce oynandı. Lider Bayern Münih, topladığı 43 puan ile ligin ilk yarısını en yakın takipçisi Borussia Dortmund’un dokuz puan önünde noktaladı

Almanya Bundesliga’nın 17. haftasında alınan skorlar:

Almanya Bundesliga’da 17. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Fransa Ligue 1

Fransa Ligue 1’de ilk devrenin son karşılaşmaları geçen hafta oynandı. Lider Paris Saint-Germain, topladığı 46 puan ile ligin ilk yarısını en yakın takipçisi Nice’in 13 puan önünde noktaladı.

Fransa Ligue 1’in 19. haftasında alınan skorlar:

Fransa Ligue 1’de 19. haftanın ardından oluşan puan durumu:

İtalya Serie A

İtalya Serie A’da ilk devrenin son karşılaşmaları geçen hafta oynandı. Inter, sezonun ilk devresini lider tamamlamayı başardı.

İtalya Serie A’nın 19. haftasında alınan skorlar:

İtalya Serie A’da 19. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.