Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Chelsea’de Romelu Lukaku krizi büyüyor – Belçikalı yıldız, Liverpool maçında kadroya alınmadı

Chelsea’ye 115 milyon euroluk bonservis bedeliyle transfer olan Romelu Lukaku, son günlerde yaptığı açıklamalar ile Maviler’de büyük bir krizin patlak vermesine neden oldu. Menajer Thomas Tuchel, takımının dün (2 Ocak) Liverpool ile oynadığı maçın kadrosuna Belçikalı yıldızı dahil etmedi. 

Chelsea’de Romelu Lukaku krizi büyüyor

Yaz transfer döneminde Inter’den İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea’ye 115 milyon euroluk bonservis bedeliyle transfer olan Romelu Lukaku, son günlerde yaptığı açıklamalar ile dikkat çekiyor. Menajer Thomas Tuchel’in oyun sistemini eleştiren ve takımda mutlu olmadığını söyleyen Lukaku, Sky Sport‘a yaptığı açıklamada ”Takımımızın durumundan memnun olmamam çok doğal. Tuchel farklı bir sistem oynatmaya karar verdi ancak pes etmemem gerekiyor” dedi.

Belçikalı yıldız, konuşmasının devamında İtalya’yı ve Inter’i unutamadığını da sözlerine ekledi. Lukaku, “Inter taraftarlarının bana olan kızgınlığını anlayabiliyorum ve bence de ayrılık sürecim bu şekilde olmamalıydı. Inter her zaman kalbimde olacak ve belki de bir gün oraya geri döneceğim. İtalya’ya âşığım. İnsanların gerçeği bilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü ben Inter’den ayrılış sürecimde anlatıldığı gibi biri değilim” diye konuştu. Chelsea’ye büyük umutlar ile transfer edilen Lukaku, Sky Sport‘a verdiği demeçte “Inter’e bir gün geri dönmek istiyorum ve bu dönüş umarım kariyerimin son döneminde değil hâlâ iyi bir seviyede futbol oynayabiliyorken olacak” diyerek Milano temsilcisine mesaj yollamayı da ihmal etmedi. 

Liverpool maçı kadrosuna alınmadı

Lukaku’nun açıklamaları, menajer Thomas Tuchel’in tepkisini çekti. Alman menajer, takımının dün (2 Ocak) Liverpool ile oynadığı maçın 20 kişilik kadrosuna Lukaku’yu almadı. Karşılaşma öncesi Sky Sport‘a konuşan Tuchel, Liverpool maçı hazırlıklarının zarar görmemesi için bu kararı aldığının söyledi. Tuchel, yaşanan kriz hakkında Lukaku ile görüşüp görüşmediği sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Elbette konuştuk. İki kez konuştuk. Diğer oyuncularla da görüştüm. Maça bu kadar kısa süre kala olayın çok büyüdüğünü fark ettik. Kararı erteledik. Bunu yaparken bir yandan maç hazırlıklarımızı da korumamız gerekiyordu. Bugün önemli bir maça çıkacağız ve tamamen konsantre olmalıyız. Aldığımız karara rağmen konsantre olmamız kolay değil. Ama bana göre kadroda olmazsa konsantre olmamız kolaylaşacak, bu yüzden öyle yaptık.”

Chelsea, Romelu Lukaku’nun forma giymediği karşılaşmada Liverpool ile 2-2 berabere kaldı. 

Chelsea-Liverpool karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=ziPsRtIpj_w

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.