Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Teknoloji devi Apple, piyasa değeri 3 trilyon doları aşan ilk şirket oldu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli teknoloji devi Apple, piyasa değeri 3 trilyon doları aşan ilk şirket olarak tarihe geçti.

Teknoloji devi Apple’ın hisse senedi fiyatı, şirketin kurucu ortağı ve eski CEO’su Steve Jobs’un ilk olarak 2007 yılında iPhone’ları piyasaya sürmesinden bu yana yaklaşık yüzde 5 bin 800 yükseldi.

Karantina döneminde iPhone, iPad, MacBook gibi cihazlarına yönelik yatırımlarını hızlandıran Apple, koronavirüs salgınının başladığı günden bu yana salgının en büyük kazananlarından biri oldu.

“Tarihi bir an”

Yatırım şirketi Wedbusch’tan analist Dan Ives, Apple’ın piyasa değerinin 3 trilyon dolara ulaşmasının “tarihi bir an” olduğunu yazdı.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri, karantina süresi boyunca insanların akıllı telefonlara, tabletlere, dizüstü bilgisayarlara daha da fazla bağımlı hale geldiğini ve bu cihazlara talebin de arttığını gördü. Apple’ın da borsa değerinin 2 trilyon dolardan 3 trilyon dolara yükselmesi sadece 16 ay sürdü. Şirket daha önce Ağustos 2018’de 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk şirket olmuştu.

Apple CEO’su Tim Cook

Ağustos ayında Apple’ın CEO’su Tim Cook, görevdeki 10 yılını geride bırakmış ve beş milyondan fazla hisse senedi almıştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Cook’un hisselerin çoğunu 750 milyon dolardan fazla bir rakama sattığını açıklamıştı.

Şirket, 1976’da kuruldu

1976’da Kaliforniya eyaletinin Cupertino şehrinde, Steve Jobs ve ortakları Steve Wozniak ve Ronald Wayne tarafından kurulan şirketin hisse senetleri ilk kez 1980 yılında işlem görmeye başlamış ve o dönem 1.8 milyar dolarlık piyasa değeri ile borsaya girmişti.

Apple’ın ilk bilgisayarı 400 bin dolara satılmıştı.

Wozniak ve Jobs tarafından tasarlanan Apple’ın ilk bilgisayarı, ABD’de geçen kasım ayında yapılan bir müzayedede 400 bin dolara alıcı bulmuştu.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.