Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Efsane voleybolcu Naz Aydemir Akyol, milli takıma veda etti – Naz Aydemir’in “bir sporcudan fazlası” olduğu kariyeri

Naz Aydemir Akyol, 31 Aralık 2021 tarihinde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla, A Milli Kadın Voleybol Takımı kariyerini noktaladığını açıkladı.

Naz Aydemir Akyol’un paylaşımı:

17 sene boyunca çalıştığı tüm ekip arkadaşlarına teşekkür eden 32 yaşındaki voleybolcunun açıklamasının ardından önce Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, ardından da TVF kurum olarak Naz’a teşekkür etti.

Mehmet Akif Üstündağ’ın paylaşımı:

TVF’nin açıklaması:

Türkiye’de kulüpler voleybolunun üç lokomotifi VakıfBank, Eczacıbaşı Dynavit ve Fenerbahçe Opet, “Filenin Sultanları”nın kaptanı Eda Erdem Dündar, Volleyball World ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Naz Aydemir Akyol’a minnettarlıklarını belirten kurum ve isimler oldu.

2021-2022 CEV Şampiyonlar Ligi’nde 16. sezonuna giren ve 2022 ile birlikte “Naz’dan Spora Pas” hikaye kitabının ikincisini yayımlayan Naz Aydemir, profesyonel voleybol kariyerine Fenerbahçe Opet formasıyla devam ediyor.

Naz Aydemir Akyol’dan örnek alınması gereken istikrar örneği:

Kariyer çizgisi

Eski voleybolcular Alev ve Ali Aydın Aydemir’in kızı olarak İstanbul’da dünyaya gelen Naz Aydemir Akyol, voleybola dokuz yaşında Eczacıbaşı altyapısında başladı.

2003 yılından beri alt yaş ve A takım seviyesinde milli formayı giyen sporcu, 2005-06 sezonunda (15 yaşındayken) Eczacıbaşı’nda profesyonel seviyede birinci pasör oldu ve üç yıl üst üste Türkiye şampiyonluğu yaşadı.

Yerel ve uluslararası organizasyonlarda takım halinde ve bireysel başarılara imza atan Naz Aydemir Akyol, genç yıldız adayları için kullanılan tabir olan “wonderkid” olarak başladığı kariyerine, 2009 yılında Fenerbahçe’ye geçerek devam etti.

Naz, 2011-12 sezonunda sarı-lacivertli formayla CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı ve turnuvada “En İyi Pasör” seçildi. 2012’de Londra’da ilk olimpiyat oyunları tecrübesini yaşayan Naz Aydemir Akyol, yeni kulüp sezonuyla birlikte VakıfBank’a transfer oldu.

Milli voleybolcu yeni takımı VakıfBank’taki ilk sezonunda Türkiye Ligi, Türkiye Kupası, Süper Kupa, CEV Şampiyonlar Ligi ve FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nı zaferle tamamlayıp beş kupalı, tekrarlanması güç bir sezona imza attı.

Kupaların ardı ardına sıralandığı VakıfBank kariyerinin ardından, 2020-21 sezonuyla birlikte tekrar Fenerbahçe’ye dönen Naz Aydemir milli takımda son olarak, 2019 Avrupa Voleybol Şampiyonası’nı gümüş madalya, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nı beşinci tamamlayan takımın parçası oldu.

Oğlu Pamir’in doğumunun ardından tekrar en üst seviyede voleybola dönen Naz Aydemir Akyol, kariyerinin başında genç yaşta sorumluluk alan, milli takım ve kulüpler seviyesinde hem kazanan hem kültürü olan takımların temelinde yer alan, bu esnada çocuklar spor ve kitapla aynı anda tanışsın diye iki hikaye kitabı yazmış bir istikrar örneği ve Türk sporunun en önemli değerlerinden biri olarak kulüp kariyerine devam ediyor.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.