Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Orta Asya uzmanı Doç. Dr. Hakan Güneş, Kazakistan’da hükümet düşüren protestoların perde arkasını anlattı: Halk hareketi, iktidar savaşına dönüşür mü?

Petrol ve doğalgaz zenginliği ile bilinen Orta Asya ülkesi Kazakistan’da doğalgaz ve akaryakıt zammına karşı hafta sonu başlayan protestolar bugün de devam ediyor. Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, halkın akaryakıt zammına yönelik sokağa çıkmasının ardından, ülkenin en büyük kenti Almatı’nın Mangistau bölgesinde iki haftalık olağanüstü hal ilan etmiş, hükümeti görevden almıştı. Fakat protestolar dinmedi, giderek de büyümeye de devam ediyor. Bölge uzmanı Doç. Dr. Hakan Güneş, Kazakistan’da hükümet düşüren protestoların perde arkasını anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.