Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Papa Francis: “Çocuk sahibi olmak yerine evcil hayvan bakmak bencillik”

Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, çocuk sahibi olmak yerine evcil hayvan bakmanın bencilce olduğunu söyledi. Papa evcil hayvanlarla ilgili yorumunu, Vatikan’da her hafta düzenlenen genel kabul törenindeki konuşmasında dile getirdi. 

Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, çarşamba günü (5 Ocak) Vatikan’daki genel kabul törenindeki konuşmasında çocuk sahibi olmak yerine evcil hayvan beslemenin bir tür bencillik olduğunu söyledi. Papa, “Bugün… bencilliğin bir biçimini görüyoruz. Bazı kişilerin çocuk sahibi olmak istemediğini görüyoruz. Bazen bir tane var ama o kadar. Bu insanlar için çocukların yerini kediler ve köpekler aldı. Bu size komik gelebilir ama bu bir gerçek” dedi.

Anne ve babalığın inkârı

Çocuk sahibi olmak yerine evcil hayvan beslemenin “anne ve babalığın inkârı olduğunu” öne süren Papa Francis, bu davranışın “insanlığımızı küçülttüğünü” söyledi. Biyolojik nedenlerle çocuk sahibi olamayanların çocuk evlat edinmeyi düşünmeleri gerektiğini belirten Papa daha önce de, azalan doğum oranlarının “demografik kış” getireceğini söyleyerek, insanların çocuk sahibi olmamasını bir “trajedi” olarak nitelendirmişti.

Bu, Papa’nın ilk hedef göstermesi değil

Öte yandan bu, Papa Francis’in evcil hayvan beslemeyi çocuk sahibi olmaya tercih edenleri ilk hedef alışı değil. 2014 yılında, çocuk yerine evcil hayvan sahibi olmanın “bir kültürel yozlaşma şekli” olduğunu iddia eden Papa’ya göre, hayvanlarla kurulan duygusal ilişki, çocuklarla kurulan karmaşık ilişkiden çok daha kolay.

“#popedog” hareketi

Papa’nın evcil hayvanlarla ilgili yorumları büyük tepki toplamış, 2015’te Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) düzenlediği ziyaret sırasında hayvan severler, evcil hayvanlarına papalık kıyafeti giydirerek #popedog (papa köpek) etiketiyle sosyal medyada paylaşmıştı. İnsanların sosyal medyadan gösterdikleri tepki hakkındaki fikri sorulan Papa, “Düşünülmesi gereken daha önemli şeyler olduğunu düşünüyorum” yanıtını vermişti.

Kaynak: BBC

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.