Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’in 19. haftasında oynanması planlanan dokuz maçın tamamı, artan koronavirüs vakaları nedeniyle ertelendi

Artan koronavirüs vakaları, Turkish Airlines EuroLeague’in tamamını etkisi altına aldı. 19. haftada 6-7 Ocak günlerinde oynanması planlanan dokuz maçın tümü ertelendi.

İlk olarak Anadolu Efes ve Yunan temsilcilerindeki pozitif vakalar sebebiyle ALBA Berlin – Panathinaikos OPAP, Anadolu Efes – Bayern Münih ve Zalgiris Kaunas – Olympiakos maçlarının ertelendiği duyuruldu. Ertelenmenin ardından ALBA’da, koronavirüs testi pozitif çıkan oyuncu sayısı 11’e yükseldi.

Ardından ligdeki tüm takımlarda vakalar görülmesiyle ve ASVEL’in talebiyle LDLC ASVEL – AS Monaco, UNICS‘in talebiyle Real Madrid – UNICS Kazan, Bitci Baskonia’nın talebiyle Maccabi Playtika Tel Aviv – Bitci Baskonia, Kızılyıldız’ın talebiyle Kızılyıldız mts – Fenerbahçe Beko, Barcelona’nın talebiyle CSKA Moskova – Barcelona ve son olarak Zenit’in talebiyle AX Armani Exchange Milan – Zenit St Petersburg maçları ertelendi.

EuroLeague yönetimi ve EuroLeague Oyuncular Birliği, oynanamayan maçların tarihlerinin belirlenmesi için koordinasyon içinde çalışırken, önlerinde üç seçenek var.

Öte yandan organizasyonun paydaşlarının 3 Ocak tarihindeki görüşmesinin ardından, aşılı oyuncuların koronavirüs protokollerine dahil olduktan sonra parkeye dönme süresi, 14 günden yediye indirildi. Aynı süre aşısız oyuncular için ise 10 gün oldu. Güncel durumda EuroLeague takımları, ev sahibi ise maçtan iki gün önce, deplasman takımı ise üç gün önce PCR veya RAT (antijen) testi yaptırıyordu.

Son olarak Anadolu Efes yedisi basketbolcu toplam sekiz, Fenerbahçe Beko ikisi basketbolcu toplam üç pozitif vakaya rastlandığını açıklamıştı.

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun açıklamaları:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.