Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arsenal ve Adidas’tan ortak sosyal sorumluluk projesi

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal, forma sponsoru Adidas ile ortak bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. “Topçular”, İngiltere’nin başkenti Londra’da cinayete kurban giden genç sayısının giderek artmasına dikkat çekmek için, tamamen beyaz bir forma ile Nottingham Forest’a karşı sahaya çıkacak. 

Arsenal, Nottingham Forest karşısına beyaz forma ile çıkacak

İngiltere’nin başkenti Londra’da cinayete kurban giden gençlerin sayısı artmaya devam ediyor. Haziran 2020 ile Haziran 2021 arasında Londra’da 10 binden fazla bıçaklı suç işlendi ve bu süre zarfında genç cinayetleri, kayıtların tutulmaya başlanmasından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Sadece 2021 yılında çoğu bıçaklı sonucu 27 genç yaşamını yitirdi. Bu olumsuz tablo Londra kulüplerini harekete geçirdi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal, forma sponsoru Adidas ile ”No More Red” isimli ortak sosyal sorumluluk projesine imza attı. Kırmızı renkteki formaları ile tanınan “Topçular”, Londra’da cinayete kurban giden genç sayısının giderek artmasına dikkat çekmek için Adidas tarafından özel olarak üretilen tamamen beyaz bir forma ile Nottingham Forest’a karşısına çıkacak. Federasyon Kupası’nda (FA Cup) yarın (9 Ocak) Nottingham Forest deplasmanına konuk olacak Arsenal, giyeceği beyaz forma ile Londra’da yaşayan insanların bakış açılarında olumlu bir değişiklik yaratmayı amaçlıyor. Londra temsilcisi, Nottingham Forest karşısında giyilecek formaları ise satışa sunmayacak ve maçta giyilen 10 forma, genç şiddetinin önlenmesine yönelik faaliyet gösteren kurumlara hediye edilecek.

Arsenal’in bu formayı Nottingham Forest maçında giymeyi tercih etmesi ise trajik bir olaya dayanıyor. 20 yaşındaki Arsenal taraftarı Tashan Daniel, 2019 yılında iki kulüp arasında oynanan karşılaşmayı izlemek için stadyuma giderken trende bıçaklanarak hayatını kaybetmişti.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.