Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: Alexandria Ocasio-Cortez koronavirüse yakalandı, Çin’in Tiencin şehri kısmi karantinada

Dünya genelinde koronavirüsün Omicron varyantı yayılmaya devam ediyor. Bugün itibarıyla semptom göstermeyen vakalar da dahil olmak üzere dünya genelinde toplam vaka sayısı 308 milyon 434 bin 735 oldu, 5 milyon 507 bin 939 kişi de koronavirüsten hayatını kaybetti. Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberlerini Medyascope sizin için derledi.

Avustralya’da vaka sayısı 1 milyonu geçti

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, vaka sayısının 1 milyonu aştığını ve salgının hastaneler ve tedarik zinciri üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi. Kısmı karantina kararları, sınır kontrolleri ve tedbirler salgının başından bu yana vakaları kontrol altına alsa da, Avustralya şu anda rekor oranda enfeksiyon ile mücadele ediyor.

Çin’de ilk Omicron varyantının görüldüğü Tiencin’de “kısmi karantina”

Çin’de Omicron varyantının ilk görüldüğü Tiencin şehrinde kısmi karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verildi. Tiencin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden paylaşılan açıklamada, bölgede bulunan 75 bin 680 kişinin karantinaya alındığı bildirildi.

İsveç’te koronavirüs önlemleri sıkılaştırılıyor

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson bugünkü açıklamasında, koronavirüsün Omicron varyantına karşı daha fazla önlem almaları gerektiğini söyledi. İsveç, Omicron varyantının etkilerini en çabuk gören ülkelerden biri. Geçen hafta ülkede 60 bin vaka tespit edildi.

Alexandria Ocasio-Cortez’in koronavirüs testi pozitif çıktı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez’in koronavirüs testi pozitif çıktı. Cortez’in ofisinden paylaşılan bilgi notunda kendisinin sonbaharda hatırlatıcı doz aşısı olduğu belirtildi ve evde iyileşme sürecinde olduğu kaydedildi.

İsrail’de nüfusun yüzde 40’ı koronavirüse yakalanabilir

İsrail, koronavirüsün dördüncü dalgasıyla baş etmeye çalışıyor. Başbakan Naftali Bennett, Omicron varyantının da etkisiyle nüfusun yüzde 40’ının koronavirüse yakalanacağını söyledi. Bennett, ülkedeki dördüncü doz uygulamasıyla sağlık çalışanlarının ve 65 yaş ve üzeri kişilerin aşılandığını belirtti ve hastanelerin de dördüncü dalga için hazırlıklı olduğunu dile getirdi. İsrail’de sağlık yetkililerinin toplanıp, dördüncü doz aşının diğer gruplara da uygulanıp uygulanmayacağını görüşmesi bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.