Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seyahat kısıtlamaları nedeniyle 20 aydır görüşemeyen çift sonunda evlendi

Koronavirüs salgınının neden olduğu seyahat kısıtlamaları nedeniyle 20 aydır görüşemeyen ve ilişkisini uzaktan yürüten çift nihayet evlendi. 72 yaşındaki Avustralyalı Chris Quealy, 2020’de İngiltere’nin Amersham kentinde yaşayan 69 yaşındaki Penny Steven’a Zoom üzerinden evlenme teklif etmişti. Steven, evlilik teklifinin ardından Ekim 2021’de Avustralya’dan ayrılma izni alarak İngiltere’ye gitmişti.

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında getirilen seyahat kısıtlamaları nedeniyle 20 aydır görüşemeyen, Chris Quealy ve Penny Steven çifti, geçen cumartesi (8 Ocak) evlendi. Avustralya’da yaşayan 72 yaşındaki Chris, 2020’de İngiltere’deki müstakbel eşi Penny’ye Zoom üzerinden evlenme teklifi etmişti. Evlilik planları nedeniyle Avustralya’dan ayrılma izni alabilen Chris, Ekim 2021’de İngiltere’ye gelmişti.

69 yaşındaki dört çocuk annesi Penny, Chris Steven ile 2015’teki İspanya gezisinde tanıştı. Çift ilişkilerini sürdürmek için sık sık 10 bin kilometrelik mesafeyi katederek birbirlerini ziyaret etti. Çift, Ekim 2021’den önce son kez ise Şubat 2020’de, salgın nedeniyle seyahat kısıtlaması getirilmeden önce bir araya geldi.

Geçen ağustos seyahat izni alabilen Chris, ekim ayında İngiltere’ye gitti. 20 aydır birbirini göremeyen çift 8 Ocak’ta evlendi. Çift, Chris’in kısıtlamalar nedeniyle seyahat edemeyen ailesini düğünde göremediği için büyük üzüntü yaşadığını belirtti.

Kaynak: BBC

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.