Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İrlanda’da milli piyango ikramiyesini yedi aydır kimse kazanamadı, kasada 19 milyon euro birikti

İrlanda’da milli piyango ikramiyesini Haziran 2021’den beri kimse kazanmadı, o tarihten beri kasada 19 milyon euro birikti. Bir sonraki çekiliş için ikramiyenin mutlaka kazanılmasını sağlayacak bir düzenleme yapıldı. Çekiliş 15 Ocak Cumartesi günü düzenlenecek.

İrlanda’da milli piyango ikramiyesi en son 5 Haziran 2021’de kazanıldı. Son kazanılan büyük ikramiyeden beri kasasında 19 milyon euro biriken milli piyango kurumu, bir sonraki çekilişte mutlaka bir kazanan olması için düzenleme yaptı. Bir sonraki çekiliş 15 Ocak Cumartesi günü olacak.

Milli piyango sözcüsü, “Bu, İrlanda’daki piyango oyuncuları için tarihteki en büyük ve en heyecan verici gece olacak” dedi. Sözcü ayrıca, yeni değişiklik sayesinde ikramiyenin mutlaka kazanılacak olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Cumartesi günü düzenlenecek çekilişle birlikte, kamuoyundaki hile tartışmalarının önüne geçilebilmesi umuluyor. Kasım 2021’de, İrlanda Parlamento üyesi Fine Gael Partisi’nden Bernard Durkan, piyango bileti alan halkın milyonlarca euroluk büyük ödülün kazanılabilir olduğuna dair inancını kaybettiğini söyledi.

Kaynak: BBC

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.